Home izgalom kikapcsolódás könyv krimi kuckózás
2019. február 14.

Krimitippek kuckózáshoz

Ha inkább a meleg lakásban várnánk meg, míg újraéled a természet, kuckózzunk be egy jó olvasnivalóval. Jöjjenek a télvégi könyvpiac legizgalmasabb újdonságai!

Kétség (Anna Ekberg)

A Christiansø szigetén kávézót vezető főhősnő, Louise mindennapjai fenekestől felfordulnak, amikor kiderül: a tökéletesnek hitt, csendes élete csupán illúzió, egy amnézia következtében nem tud csak arról, hogy ő valójában egy kétgyerekes, férjezett asszony, aki egy patinás családi vállalat örökösnője. A valóság sokkolja, de egyben el is bizonytalanítja: hiszi, hogy nem véletlenül nem emlékszik semmire… Magánnyomozásba kezd, mely során bizarr titkokra lel. Több szálon fut a sztori, rengeteg fordulat van benne, de nem veszik el a részletekben. A könyv nem véletlenül kapott helyet a legcsavarosabb krimiket összegyűjtő Sárga Könyvek-sorozatban.

Agatha Raisin és a sarlatán lélekbúvár (M. C. Beaton)

Aki szereti Agatha Christie könyveit, az kedvelni fogja M. C. Beatonét is. Főhősnője akár Miss Marple unokája is lehetne, hiszen ennek az idősebb hölgynek a környezetében is mindig megoldásra váró bűnesetek történnek. A napjainkban, mai környezetben játszódó sztorik izgalmasak, hiszen folyamatosan gyűlnek benne a gyilkosságok, mégsem ezek kerülnek előtérbe – hanem a szórakoztatás. Gondolatban elrepülünk Angliába, Cotswolds vidékére, ahol mindig jut hely a bűnügyek mellett egy kis romantikának, cselszövésnek is. Így van ez a legújabb részben is, amelyben ráadásul akasztják a hóhért. Agatha asszonyt vádolják meg azzal, hogy megölte az ellene ármánykodó ősellenségét.

A kilencedik (Stefan Ahnhem)

Ez egy vérbeli skandináv krimi, evidens tehát az északi, borongós hangulat, a rengeteg erőszak, ahogyan a pontos történetmesélés is, ami egyre jobban behúzza az embert. Ez a könyv több mint krimi, egy ponton kőkemény thrillerbe csap át. A sztori ott veszi kezdetét, amikor a svéd igazságügyi miniszter heves vitába keveredik a parlamentben, majd eltűnik – a sofőrje mellé már nem száll be a kocsiba. Majd ott folytatódik, hogy egy dán tévésztár feleségét holtan találják. Világméretű összeesküvés ez, ami „A fantom” előzménykötete. Akkor is izgalmas, ha az előtt olvassuk, de akkor is, ha utána.

Legendás állatok: Grindelwald bűntettei – Az eredeti forgatókönyv 2019
(J. K. Rowling)

Aki szereti J. K. Rowling történeteit, biztosan látta a Legendás állatok és megfigyelésük című 2016-os fantasy-krimit, amely újra a varázslók világába repítette Roxfort szerelmeseit, és nem mellesleg meglepő plusz információkkal szolgált a Harry Potter-sztorikhoz. A folytatást már játsszák a mozik, a film alapjául szolgáló eredeti forgatókönyv magyar fordítása pedig február végén kerül a könyvesboltok polcaira. A sötétség és a feszültség kombinációja még mindig nyerő, a politikai közeg pedig elgondolkodtató: a számító főhős szinte már valószerűen aknázza ki mások vágyait, illetve félelmeit, a maga sikere érdekében.

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkeink
Ha inkább a meleg lakásban várnánk meg, míg újraéled a természet, kuckózzunk be egy jó olvasnivalóval. Jöjjenek a télvégi könyvpiac legizgalmasabb újdonságai!