Home doboz gardrób rendszerezés ruhatár shopping smink tárolás
2019. március 5.

Jöhet a gardróbdetox!

Mielőtt belevetnénk magunkat a shoppingolásba, tegyünk rendet meglévő ruháink, kiegészítőink és kozmetikumaink közt. Így az újabb szerzeményeknek is marad hely.

A ruháinkat épphogy bezsúfoltuk a szekrénybe, még az összes téli cipőnk elöl sorakozik, vagy éppen azt sem tudjuk megmondani, hány darab tűzpiros rúzsunk van? Ha akár egyetlen állítás is igaz ránk, akkor itt az ideje, hogy a tavaszi nagytakarítást a gardróbunkkal kezdjük! Ajándékozzuk el azokat a holmikat, amiket már egy éve nem viseltünk, szabaduljunk meg azoktól a cipőktől, amiken már egy talpalás sem segít, és dobáljuk ki azokat a kozmetikumokat, amiknek lejárt a szavatossága. Így sokkal jobban átlátjuk, milyen kedvenceink maradtak, és mik azok a kincsek, amiknek fel kell kerülniük a kívánságlistánkra. Hiszen, ahogy az a legutóbbi cikkünkből is kiderült, hatékonyabb úgy shopping-túrára indulni, ha célirányosak vagyunk. Arról már nem is beszélve, hogy az új szerzeményeket is jobban szemügyre tudjuk venni a gardróbunkban.

Minden kéznél van

Ne zsúfoljuk be a fiókba a sálakat és az öveket, mert akkor egy rohanós napon biztosan nem cseréljük le az outfitünkhöz tökéletesen illő darabra. Tegyük őket akasztós rendszerezőbe, mert így egyből kéznél vannak. A cipőket is óvjuk meg attól, hogy csak a szekrénybe dobáljuk: egy átlátszó dobozban biztosan észrevesszük, hogy ma a kedvenc fekete magas sarkúnkon a sor!

Átlátszó cipőtároló, Stile Interio 1290 Ft
Ajtóra akasztható rendszerező, Tchibo 4495 Ft


Dobozolósdi

A kiegészítőket vagy más apróságokat eltehetjük különböző fedeles dobozokba. Ha nincs elég hely a szekrényben vagy a gardróbban, akkor a lakás más pontjain is jól mutat egy-egy szép darab.

JIMMI tárolódoboz, JYSK 4490 Ft/db
CHLOES SECRET tárolódoboz, Butlers kicsi 2990 Ft; nagy 3990 Ft


Trükkös tárolás

Ha helyszűkében vagyunk, érdemes néhány praktikus dolgot beszerezni. A műanyag tárolókba akár a télikabátokat is eltehetjük, és az ágy alatt is elfér. De akár egy különleges bútordarab is szóba jöhet, amiben elférnek azok a kincsek, amiket ritkábban használunk.

Ágy alatti tároló, Tchibo 2995 Ft
Kinyitható puff, Stile Interio 22 990 Ft


Kincseket a kincseknek

A kedvenc fülbevalóinkat, gyűrűinket, láncainkat rejtsük ékszertartó dobozba. Válasszunk olyat, ami akár szép dísze is lehet a lakásunknak. Például egy kristályokkal kirakott vagy bőrrel bevont darab szépen mutat egy polcon is. Ha igazi ékszermániások vagyunk, akkor legjobbak a fiókos dobozok, amiben egy perc alatt megtalálunk mindent.

DARLING ékszertartó doboz, Butlers 1990 Ft
Ékszerdoboz design box, Stile Interio 24 990 Ft


Praktikus tárolás

Melyik neszesszerben van az a szempillaspirál? Vajon hova tettem azt a szuper nude rúzst? – ugye sokunknak ismerősek ezeket a mondatok? Hiszen az állandó kapkodásban sokszor azt sem tudjuk, hova rejtettük a kozmetikumainkat, na és a fürdőszobapolcon sem fér el minden. Még a profi sminkesek is azt ajánlják, hogy átlátszó rendszerezőkbe pakoljunk. Egyrészt így könnyebben megtalálunk mindent, ráadásul így nem esik baja a legszebb palettánknak sem.

Átlátszó fiókrendszerező, Tchibo 3995 Ft
BRANTEVIK smink doboz, JYSK 1000 Ft/db
Kapcsolódó cikkeink
Mielőtt belevetnénk magunkat a shoppingolásba, tegyünk rendet meglévő ruháink, kiegészítőink és kozmetikumaink közt. Így az újabb szerzeményeknek is marad hely.