Home álom alvás aroma aromaterápia elalvás levendula pára párásító pihenés relax relaxálás
2019. november 11.

Így lesz tökéletes az alvás

Ha nehezen jön álom a szemünkre, vagy reggel összetörten ébredünk, ezek a tippek segíthetnek, hogy igazán pihentető legyen az alvás!

Profi párában

Elindult a fűtési szezon, így könnyebben szárazzá válhat a levegő az otthonunkban, ami akár a légzésünkre is hatással lehet. Például kiszáradhat a torkunk, irritálhatja a nyálkahártyánkat, ez pedig akár az alvás rovására is mehet. Ezért érdemes a hálószobába párásítót vagy aromalámpát tennünk. Ráadásul akár illóolajokat is használhatunk hozzájuk, amelyek fokozzák a hatást.

Relaxáló illatok

Milyen aromákat válasszunk, ha a cél az, hogy könnyebben jöjjön álom a szemünkre? Az egyik leghatékonyabb a levendula, mivel nyugtató és lazító hatása van. Ugyanúgy, mint az ylang-ylangnak, a szantálnak is. De az édeskés illatok, mint a kakaó és a vanília is segíthetnek.

Krémes könnyítés

Az esti rituálénkba illesszünk bele olyan arc- vagy testápolókat, amelyek az illatukkal elűzik a stresszt. De már azzal is relaxált állapotba kerülünk, ha gyengéden átmasszírozzuk a bőrünket például egy aromaterápiás masszázsolajjal.

Kell egy kis extra

Van, aki csak úgy tud jól aludni, ha teljes sötétség veszi körül. Ha közéjük tartozunk, érdemes beszerezni egy szemmaszkot. Ha pedig semmilyen krém vagy illat nem hoz eredményt, próbáljunk ki egy elalvást segítő, gyógynövényes készítményt.

1. VELVET szemmaszk Butlers 1990 Ft 2. Sleepy nyugtató hatású szappan Lush 1890 Ft 3. White humid aromalámpa Stile Interio 12 990 Ft 4. Felhő alakú párásító fűtőtestre Tchibo 2495 Ft 5. Sós karamella és vanília illóolaj The Body Shop 1590 Ft 6. Aromachologie Relaxáló masszázsolaj L’Occitane 8550 Ft

 

Kapcsolódó cikkeink