Psziché bevásárlóközpont dugó feszültség hajtás idegesség iroda karácsony munka őrület ünnep üzlet vásárlás
2019. december 10.

Így éljük túl az ünnepi hajtást

Már csak két hét van karácsonyig, ilyenkor a legnagyobb az őrület, de ezekkel a tippekkel könnyebben vehetjük az akadályokat!

Shoppingolás alatt

Igen, a karácsony előtti bevásárlás igazi rémálom tud lenni, hiszen hatalmas a tömeg, a tülekedés, mindenki türelmetlen.

Hogyan éljük túl?

  • Mindenki morcosan és bosszankodva mászkál üzletről üzletre, de mi lenne, ha mi inkább mosolyognánk? Higgyük el, az optimizmusunk másra is átragad majd.
  • Már a gondolatra kiborulunk, hogy izzadunk a nagykabátban, és amiatt, hogy ezer szatyrot cipelünk? Az ÁRKÁD Budapestben üzemelnek a csomagmegőrzők, pakoljunk be oda, és úgy folytassuk a shoppingot. Sőt, a Magic Christmas Service keretében (https://lookbook.arkadbudapest.hu/varazslatos-programtippek-a-hetvegere/) idén is számíthatunk az Árkád angyalaira és elegáns lobby boyaira, akik segítenek az egyre gyűlő ajándékok cipelésében.
  • Képzeljük magunkat az eladók és pénztárosok helyébe, hogy nekik mennyire nehéz ez az adventi időszak. Ne ragasszuk át rájuk a saját türelmetlenségünket, legyünk kedvesek, ejtsünk el néhány kedves szót. Garantáltan meghálálják ezt az apró figyelmességet, és nekünk is jobb lesz a kedvünk.

A dugóban

Sajnos akárhogy is hadakozunk, bele kell törődnünk: ilyenkor tényleg elesik a város, és egész nap dugókra kell számítanunk.

Hogyan éljük túl?

  • Ha programunk van, próbáljunk rászámolni a menetidőre legalább fél, de leginkább egy extra órát. Így nemcsak a késést kerülhetjük el, hanem azt is, hogy feszültek legyünk.
  • Rendezkedjünk be a kocsiban üldögélésre: egy termoszban vigyünk melengető teát vagy forró kakaót. Hallgassunk karácsonyi zenéket vagy éppen hangoskönyvet, ha pedig gyerekekkel vagyunk, játsszunk valamit, például barkóbát.
  • Amikor valaki előzni akar, inkább engedjük el, ne akarjunk most „szkanderezni” egymással. Fontosabb, hogy megússzuk baleset nélkül ezt a néhány hetet.

Az irodában

Nincs olyan munkahely, ahol az év végén ne uralkodna el a káosz, hiszen az ünnepek előtt mindenki szeretné elintézni a legfontosabb tennivalókat, sőt nem árt már januárra sem előkészülni.

Hogyan éljük túl?

  • Írjunk listát a feladatainkról, majd ezt rendezzük sorrendbe is aszerint, hogy mennyire sürgős vagy éppen fontos az adott teendő. Így próbáljuk súlyozni a munkánkat.
  • Ilyenkor nem nehéz konfliktusba keveredni a kollégákkal, és akár egy apróságon is összeveszni. De mielőtt robbannánk, figyelmeztessük magunkat, vegyünk egy mély levegőt, és vonuljunk félre néhány percre. Nem éri meg csatározni egymással az utolsó napokban.

 

Kapcsolódó cikkeink