Psziché boldogság harmonikus kommunikáció konfliktus könyv olvasás párkapcsolat vita
2019. május 30.

Helyretennénk a kapcsolatunkat? Itt a megoldás!

Egyre többet veszekszünk, nem találjuk a közös hangot, vagy csak jó lenne egy kis frissítés a közös szoftvernek? Ezek a könyvek segíthetnek.

Ha a közös kommunikációt kell fejleszteni

Váradi Tibor: Lélektől lélekig – A harmonikus párkapcsolat titkai

Néha nem tudjuk, hogyan osszuk meg a társunkkal a gondolatainkat, miként legyünk vele odaadóak, és milyen módon engedjünk szabad áramlást a bennünk lévő szeretetnek? Ez a könyv azt a témát boncolgatja, hogyan születik meg egy párkapcsolatban a szavak nélküli kommunikáció, amely szívtől szívig, lélektől lélekig ér, és hogy ezt a fajta párbeszédet miként tudjuk erősíteni és zökkenőmentessé tenni.

Ha több figyelemre és törődésre vágyunk

Harville Hendrix: Pár-bajok és békés megoldások – Az érett párkapcsolat

A legtöbbünk párkapcsolatában az jelenti a legnagyobb problémát, hogy sokszor érezzük úgy: a párunktól nem kapjuk meg azt a kellő szeretetet, figyelmet és törődést, mint amire vágynánk. Harville Hendrix azt mutatja be, hogyan lehet tudatos és a másik fél igényeit figyelembe vevő, elmélyült viszonyt kialakítani. De nemcsak különböző problémákat ír le, hanem konkrét gyakorlatokat is találhatunk a könyvben, amelyek terápiás foglalkozásokon már bizonyítottak.

Ha szeretnénk tudni, mik a kapcsolatunk buktatói és erősségei

Peter Orban: A párkapcsolat forgatókönyve – A társ, a horoszkópod tükrében

Ha hiszünk az asztrológiában, akkor dr. Peter Orban író, terapeuta, a Symbolon kártya és terápiás rendszer megalkotójának könyve igazán hasznos lehet. Egy egyszerű, ám precíz módszerrel veti össze a saját és a társunk horoszkópját, így állapítja meg, hogy mik a kapcsolatunk erősségei, illetve gyenge pontjai. Ha pedig ezeket tudjuk, akkor sokkal könnyebb kezelni az esetleges problémákat, vagy később akár el is kerülhetjük őket.

Ha meg akarjuk érteni a kettőnk között lévő különbözőségeket

Dr. John Gray: A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek

Nem véletlen, hogy igazi bestseller lett ez a könyv, és azóta a sorozat több része is megjelent. A világon rengetegen hisznek John Gray elméletében, ami a férfiak és nők szerelemhez való eltérő hozzáállását fedi fel. Hiszen a Mars- és Vénusz-lakók szerelme csodásan indul, de idővel megkopnak az érzések, és azok a különbözőségek, amik régen természetesek voltak, mostanra megmérgezik a kapcsolatot. Olyan tanácsokat ad, amik segítenek abban, hogyan szeressük egymást anélkül, hogy megfojtanánk a másikat, és miként bocsássunk meg úgy, hogy ne csorbuljon az önbecsülésünk.

+1 tipp: Ha érdekel a feng shui

Eckart Warnecke: Feng shui a párkapcsolatban és a szerelemben – Hogyan tegyük harmonikusabbá párkapcsolatunkat

Arról már mi is írtunk korábban, hogy egyszerű lakberendezési trükkökkel hogyan turbózhatjuk fel a szerelmi életünket (https://lookbook.arkadbudapest.hu/szerelmi-turbo-feng-shui-modra/). Ám ez a könyv alaposan elmélyül a témában, és bevezet a feng shui párkapcsolatokra gyakorolt hatásának rejtelmeibe.

Kapcsolódó cikkeink