Home amerika étel fahéjas gasztro palacsinta recept reggeli
2019. augusztus 26.

Gasztrotúra a világ körül – Irány Amerika!

Kezdjük a napunkat amerikai módra! Ezek a klasszikus reggelik annyira laktatóak, hogy biztosan nem leszünk éhesek ebédig!

> Amerikai palacsinta <

Hozzávalók:

  • 2 csésze liszt
  • 2,5 teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál só
  • 1 tojás
  • 1,5 csésze tej
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • olaj

Elkészítése:

Egy edényben keverjük össze a száraz hozzávalókat, vagyis a lisztet, sütőport, sót, egy másikban pedig a tojást és a tejet. Majd adjuk ez utóbbihoz a lisztes mixet, és keverjük simára, végül jöhet az olvasztott vaj is. Palacsintasütőben forrósítsunk fel kevés olajat, és körülbelül negyedcsészényi tésztát használjunk egy palacsintához. Süssük aranybarnára mindkét oldalán.

Tipp: Csináljunk mi is úgy, mint az igazi amerikaiak, és öntözzük meg kevés juharsziruppal, vagy kenjünk rá mogyoróvajat, esetleg tálaljuk friss gyümölcsökkel.

> Cinnamon roll <

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2,5 deci tej
  • 2 tojás
  • 60 deka liszt
  • 40 deka friss élesztő
  • 10 deka vaj
  • 10 deka cukor

A töltelékhez:

  • 10 deka vaj
  • 20 deka barna cukor
  • 3 evőkanál fahéj

A mázhoz:

  • 10 deka krémsajt
  • 10 deka vaj
  • 20 deka porcukor

Elkészítése:

A tejet langyosítsuk meg kevés cukorral, morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Ha ez megvan, akkor egy tálban gyúrjuk össze az élesztős tejet, a vajat, a tojásokat, a cukrot és a lisztet. Takarjuk le, majd hagyjuk pihenni legalább 1-1,5 órán keresztül. Amikor megkelt, nyújtsuk téglalap alakúra úgy, hogy körülbelül fél centi magas legyen. Kenjük meg a töltelékhez szánt vajjal és fahéjas cukorral. Tekerjük fel szorosan, majd vágjunk belőle körülbelül 4-5 centis kis csigákat. Helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsibe, picit pihentessük, majd előmelegített sütőben, 180 Celsius-fokon süssük nagyjából fél óráig. Amikor aranybarnára sült, kenjük meg a krémsajtból, vajból és cukorból álló habos mázzal.

> Grillsajtos szendvics <

Hozzávalók:

  • 2 szelet kenyér
  • 3 teáskanál vaj
  • 5 deka sajt

Elkészítése:

A kenyereket vágjuk ketté, és kenjük meg az egyik oldalukat vajjal. Előmelegített serpenyőben fektessünk le egy-egy szeletet, majd oszlassunk el rajtuk sajtot. Erre jöhet a másik szelet kenyér a vajas felével felfelé. Grillezzük, amíg a kenyér alja aranybarna lesz, majd fordítsuk meg, és süssük, amíg a sajt teljesen elolvad.

Extra tipp:

Természetesen, ha Amerika, akkor a kalóriadús reggeliken kívül a zamatos hamburgerek is eszünkbe jutnak. Ha erre vágyunk, akkor jó hír, hogy hamarosan beülhetünk a Burger Marketbe az ÁRKÁD Food Loftban – Az igazán új ízekre megéri várni! Nyitás szeptember 12-én!

Kapcsolódó cikkeink