Psziché bakancslista csillagok élmény étel grill nyár program szabadidő töltődés
2019. augusztus 12.

Élvezzük ki a nyarat! – 5 last minute tipp

Te jó ég, mindjárt vége a nyárnak! – hiszen már szinte csak bő két hét van hátra. De ne essünk kétségbe, inkább hozzuk ki belőle a maximumot!

Töltődjünk napelemmel!

Ha nyár, akkor a semmihez sem fogható naplementék jutnak róla elsőként az eszünkbe, amiket a vízpartról szemlélünk a nyaralás alatt. Beszéljünk meg egy napot a barátokkal vagy a családdal, amikor kiülünk valakinek a teraszára, esetleg elmegyünk valahova, és közösen nézzük, ahogy a nap lemenő sugarai különleges színekbe vonják a tájat. Vagy akár egy bőséges reggelivel egybekötött napfelkelte is lehet a program, a lényeg, hogy átadjuk magunkat a különleges pillanatnak.

Jöjjön a váratlan!

Ezekben a hónapokban azt szeretjük a legjobban, hogy szinte bármikor történhet valami izgalmas, és mivel jó az idő, sokkal szabadabbnak, fesztelenebbnek is érezzük magunkat. Hiszen a hideg évszakokban általában nyűgösen rohanunk mindenhova, és észre sem vesszük, mennyi apró csoda vesz körül minket. Éppen ezért tegyünk azért, hogy ránk találjanak a váratlan dolgok. Hazafele a munkából szálljunk le egy megállóval hamarabb, vagy hagyjuk ott a kocsit a valahol, és fedezzük fel a környéket. Biztosan meglepődünk, mennyi különleges épület, izgalmas üzlet vagy megkapó részlet maradt eddig rejtve. Fedezzünk fel egy új kávézót, ugorjunk be egy zenés helyre, vagy csináljunk bármit, amit máskor nem szoktunk.

Pipáljuk ki a bakancslistát!

Nyár elején megannyi dolgot eltervezünk, de aztán valahogy sosem jut rá elég időnk, és hajlamosak vagyunk halogatni is. Vessünk ennek véget, és írjuk össze, hogy milyen programok és ötletek szerepeltek a bakancslistánkon. Tűzzünk ki egy napot, amikor igenis elmegyünk állatkertbe, kirándulni, egy közeli parkba vagy éppen egy szabadtéri koncertre.

Faljuk fel a nyarat!

Természetesen azon a bizonyos bakancslistán nemcsak programok szerepelnek, hanem különböző finomságok is. Hiszen hekk, lángos, fagyi vagy éppen grillezés (https://lookbook.arkadbudapest.hu/grillezos-fegyvertar/) nélkül nem telhet el a nyár. Keressük fel a legjobb halsütődét, vagy teszteljük több helyen is a jégkrémeket.

Csillaglesre fel!

Menjünk el piknikezni (https://lookbook.arkadbudapest.hu/piknikre-fel/), és várjuk meg az estét, amikor a csillagok már fényesen ragyognak. Esetleg menjünk el egy csillagvizsgálóba például a Balaton környékén. Na és abba is érdemes belegondolni, hogy az igazi ősz nem is szeptember 1-jén kezdődik, hanem a csillagászati naptár szerint szeptember 23-án. Vagyis még van idő!

Kapcsolódó cikkeink