Home adomány advent ajándék csillag csillagvizsgáló élmény film jótékonykodás karács karácsonyi vásár koncert kuckózás mozi program programtipp ünnep vásár
2019. december 9.

Az 5 legjobb ünnepre hangoló program

Ha még mindig nem jár át minket a karácsony szelleme, akkor itt az ideje néhányat kipipálnunk ebből az ünnepi bakancslistából!

Irány a vásár!

Merüljünk el valamelyik adventi vásár forgatagában! Ahogy körbeleng minket a kürtőskalács illata, ahogy belekortyolunk a gőzölgő forralt borba, ahogy meghalljuk a tipikus karácsonyi zenéket, garantált, hogy máris a karácsonyfa alatt találjuk magunkat. Ráadásul többféle rendezvény között válogathatunk, így körbenézhetünk kézműves portékák vagy dizájnos csecsebecsék, sőt, akár környezettudatos apróságok között is. Ha pedig megtaláltuk a tökéletes ajándékokat, várnak minket a programok: előadások és koncertek.

Tegyünk jót!

Az év végi hajtásban ne csak azon stresszeljünk, hogy még mennyi ajándékot kell beszereznünk, illetve milyen sok elintéznivalónk van, hanem egy kicsit álljunk meg, és gondoljunk azokra is, akiknek ennél ezerszer nagyobb gondjaik vannak. Ilyenkor megannyi jótékonysági akciót találhatunk, például cipősdobozba rejthetünk adományt, kijelölt helyekre vihetünk tartós élelmiszert, ruhákat, játékokat, támogathatunk valamilyen szervezetet. Egyetlen aprócska gesztus sokat segíthet abban, hogy egészen más szemmel nézzünk erre az ünnepre, és jobban értékeljük, amink van.

Koncertre fel!

Klasszikus, szimfonikus vagy pop? Bármilyen zenét is szeretünk, a következő időszakban egymást érik a különböző karácsonyi koncertek. Beszéljük meg a barátokkal vagy a családtagokkal, hogy egy ilyen program lesz a közös ajándékunk, hiszen tökéletes apropó arra, hogy végre találkozzunk egymással, és megkezdjük az ünneplést.

Mozizzunk!

Mi mással lehetne könnyebben ráhangolódni az ünnepre, mint klasszikus karácsonyi filmekkel? Tartsunk kuckózós estét (https://lookbook.arkadbudapest.hu/kuckozzunk-az-agyban/), és tartsunk mozimaratont! Sőt, előtte akár feltankolhatunk ínycsiklandó sütikkel is (https://lookbook.arkadbudapest.hu/indul-az-unnepi-sutigyartas/), hogy tökéletes legyen a nap!

Kívánjunk valamit!

A hideg téli estéken igazán tiszta az égbolt, így jól kivehetőek a tündöklő csillagok. Irány a nemrég újra nyitott Svábhegyi Csillagvizsgáló, ahol nappali és éjszakai bemutatók közben tanulhatunk a szikrázó égitestekről. Akár romantikus meglepetésnek is tökéletes.

 

Kapcsolódó cikkeink