Muhamad Syarifuddin Mazlan/EyeEm/GettyImages Divat elegancia elegáns selyem selyem fehérnemű selyem párnahuzat selyem ruhanemű stílusos megjelenés
2020. február 11.

A selyem nem csak a hálószobában hódít

Miért érdemes selyembe bújnod akár az év minden napján? Erről mesélünk egy kicsit.

Nem véletlen, hogy az öltözködés terén a selyem az egyik legkedveltebb alapanyag. Egy selyemsál, -ruha vagy -felső azonnal sikkessé varázsol bármilyen szettet, ráadásul ez a textília a hálószobában is nagyon népszerű viselet.

A selyem története

Az ismert kínai gondolkodó, Konfuciusz szerint a selyem története az időszámítás kezdete előtti harmadik évezredre nyúlik vissza. Egy ősi legenda szerint Hszi Ling Si kínai császárné egy eperfa alatt üldögélt, amikor egy selyemhernyó gubó esett a teájába. A gubó hő hatására meglágyult, és így fedezték fel, milyen hosszú, finom fonal nyerhető belőle. A selyemkészítés titkát évezredekig megőrizték a kínaiak, az európai kereskedők a híres selyemúton keresztül, több hónapnyi utazás árán juthattak a nemes alapanyaghoz. Végül a bizánciaknak sikerült megtudniuk a selyemkészítés technikájának minden apró részletét. Ezután a módszer egész Európában elterjedt.
1. Ing, Intimissimi 19 990 Ft 2. Kimonó, Intimissimi 47 990 Ft 3. Top, Intimissimi 13 990 Ft 4. Alvómaszk, Tchibo, 3995 Ft

Miért válaszd a selyemet?

Annak ellenére, hogy ma már több helyen is előállítják, a valódi hernyóselyem ára elég magas. Hogy több ember számára elérhetővé tegyék, sokszor keverik más szálakkal. Ez hasonlóan könnyű, fényesen csillogó, finom tapintású textíliát eredményez, ami a bőrödnek is jót tesz. A selyemből készült fehérneműk nemcsak kényelmesek, hanem a nemi fertőzések kialakulásának esélyét is csökkentik. A kombinék és a pizsamák pedig hihetetlenül csábító megjelenést kölcsönöznek. Sőt, a kutatások szerint az önbizalmad is felturbózzák. Ha már szót ejtettünk a hálószobáról, akkor hadd adjunk még egy tippet: szerezz be egy selyemből készült párnahuzatot is. A jó minőségű selyemszövet megakadályozza a pórusok eltömődését, ami hatalmas segítség például akkor, ha aknéval küzdesz. Valamint fiatalon tartja a bőrt, és hajaddal is csodát tesz.
Kapcsolódó cikkeink