Psziché boldogság kedvezmény kuponnap magabiztosság öröm shopping vásárlás
2019. szeptember 3.

7 ok, amiért boldoggá tesz a vásárlás

Nem értjük, miért lesz rajtunk úrrá megmagyarázhatatlan izgatottság, ha kezünkbe vesszük a rég áhított cipőt? Eláruljuk!

1. Elűzi a stresszt!

Meg kell találnom a tökéletes farmert! – mondogatjuk magunkban, miközben lázasan fürkésszük a nadrágkínálatot már a harmadik boltban. Egy megbeszélésekkel és leadásokkal terhelt munkahelyi héten pedig nem is tehetnénk ennél jobbat. Hiszen, miközben lefoglal minket ez a cél, el tudunk feledkezni kicsit az aktuális problémáinkról.

2. Fejleszti a kreativitást

Lehet, hogy erősen koncentrálunk arra, mit szeretnénk megvenni (https://lookbook.arkadbudapest.hu/tulelesi-tippek-shoppingolashoz/), és megfeledkezünk az apró-cseprő gondjainkról, de közben mégiscsak járnak az agytekervényeink. Átgondoljuk, mit mivel tudunk majd viselni, melyik meglévő darabunkkal tudjuk a legjobban kombinálni, hova vesszük fel. Sőt, az is lehet, hogy pont ezekről jut eszünkbe egy kreatív ötlet.

3. Erősíti az önbizalmat

Ugye, milyen szuper az az érzés, amikor megtaláljuk az ideális ruhát, ami olyan, mintha csak ránk öntötték volna? Egyből kicsit kihúzzuk magunkat, a szánk szélén megjelenik egy finom mosoly, az arcunk pedig felragyog. Bizonyítottan erősíti az önbizalmunkat, és magabiztosabbá tesznek azok a darabok, amelyekben jól érezzük magunkat. Ez pedig akár a mindennapjainkra is hatással van, mivel így határozottan léphetünk fel akár egy tárgyaláson, akár egy randin is.

4. Vágyakozás=öröm

Ne legyen lelkiismeret-furdalásunk, ha minden nap felmegyünk a kedvenc üzletünk honlapjára, és izgatottan lessük a legújabb kollekciót. Hiszen felmérések szerint már az is boldogságot okoz, ha elképzeljük, mi az, amit megvennénk, és álmodozunk róla, milyen istenien állna rajtunk. Ha pedig végül meg is vásároljuk az áhított darabot, teljes az öröm.

5. Frissítő hatású

Elég egy szép fülbevaló ahhoz, hogy feldobjuk vele a meglévő szettünket, vagy éppen egy különleges mécsestartó, hogy más hangulatot teremtsünk a nappaliban. Vagyis a vásárlás abban is segít, hogy kicsit felfrissülve szemlélhessük a környezetünket.

6. Tudományosan is feldob

Kutatások is bebizonyították, hogy a shoppingolás valóban megnöveli a szerotonin termelődését az agyban, vagyis tudományosan is segít abban, hogy boldognak érezzük magunkat. Hát kell ennél nyomósabb érv, hogy elinduljunk a plázába?

7. Izgalmas ingerek érnek

Még akkor is, ha éppen sietünk, és csak átrohanunk egy plázán, akkor is számtalan dologgal találkozunk. Megfigyeljük az embereket, a reakcióikat, a megkapó kirakatokat, esetleg valamilyen fenséges illat is megcsapja az orrunkat az egyik étteremből (https://lookbook.arkadbudapest.hu/gasztro-video-a-tokeletes-rakos-teszta-bellozzo-modra/). Már az ilyen apróságok is színt vihetnek egy egyszerű hétköznapba.

Tipp:

Ha úgy érezzük, ránk fér már egy kis boldogságtuning, vessük bele magunkat a shoppingolásba szeptember 12. és 15. között, mivel várnak minket az ÁRKÁD Őszi Kuponnapok.

 

Kapcsolódó cikkeink