Home főzés kikapcsolódás könyv olvasnivaló pszichológia recept relax strand
2019. július 24.

5 tuti könyv a nyári kikapcsolódáshoz

Vinnénk magunkkal olvasnivalót a nyaralásra, vagy csak a part mentén lazítanánk egy szuper könyvvel? Ezeket pakoljuk be!

Johan Idema – Hogyan legyünk jobb turisták – Tippek, hogy a vakáció emlékezetesebb legyen

(Libri 3399 Ft)

Ha mi is abba a típusba tartozunk, akik kicsit nehezebben engedik el magukat nyaralás alatt, és valóban szeretnénk, hogy zökkenőmentes legyen minden (https://lookbook.arkadbudapest.hu/vitamentes-vakacio/), akkor ezt a könyvet nekünk találták ki. Ugyanis teljesen új megvilágításba helyezi, hogyan is lehetne valóban értékes a vakáció, és miként nyújthatna igazán maradandó élményeket nekünk.

Delia Owens – Ahol a folyami rákok énekelnek

(Libri 3999 Ft)

A strandon való sütkérezés egyik kötelező kelléke egy letehetetlen krimi, és Delia Owens regénye biztosan magával ragad minket. A történet Észak-Karolina ritkán lakott, mocsaras partvidékén játszódik az ’50-es és ’60-as években. A főhőse pedig a lápvidéken sorsára hagyott kislány, Kya Clark, aki az elszigeteltségében önellátásra rendezkedik be, s alig érintkezik a környékbeliekkel. Az első szerelem és egy rejtélyes gyilkosság azonban Kya életét is felforgatja.

E. L. James – Mister

(Libri 3999 Ft)

A Szürke ötven árnyalata írónője újabb bestsellerrel rukkolt elő. Mr. Grey-hez hasonlóan, a sztori középpontjában ismét egy irtó jóképű és nagyon gazdag férfi áll, aki a sors kegyeltje. Ám egy tragédia folytán teljesen felfordul az élete. Természetesen most sem hiányozhat egy titokzatos nő sem a képből, aki iránt a főszereplő ellenállhatatlan vágyat érez. Egy biztos: az olvasó az utolsó oldalig visszatartja majd a lélegzetét, miközben nyomon követi Maxim és Alessia sorsát.

Sarah Napthali – Buddhizmus anyáknak iskolás gyerekkel – Nyugalom a zűrös hétköznapokban

(Libri 3900 Ft)

Bármilyen rossz is belegondolni, de alig másfél hónap múlva újra itt az iskola és a rohanós mindennapok. Ám amíg élvezzük a vakációt, érdemes elolvasni Sarah Napthali könyvét, aki két kisfiú édesanyja, és saját gyakorlatán keresztül tudja bemutatni, hogyan segíthetnek a buddhizmus elvei az iskolás években felmerülő kihívások kezelésében. Nem kell hozzá hívőknek lennünk, hogy értékelni tudjuk a humorral és személyes példákkal átszőtt tanácsokat.

Fördős Zé – Megúszós kaják – 84 ütős cucc

(Libri 5990 Ft)

Olyan apartmanban nyaralunk, ahol mi magunk főzünk, vagy egyszerűen csak ki akarjuk élvezni a vakációt, amikor együtt lehet a család, és semmi kedvünk a konyhában álldogálni hosszú órákig? Akkor szemezgessünk ebből a könyvből izgalmas recepteket, amelyek gyorsan elkészíthetőek, nem kellenek hozzájuk extra hozzávalók, és még a nagy felfordulást is elkerülhetjük. Így nincs más dolgunk, mint learatni a babérokat és kimaxolni a nyarat.

 

Kapcsolódó cikkeink