Psziché könyv motiváció példakép pozitív energia továbblépés
2019. március 20.

Váltani kellene? Így kezdj neki!

Van, hogy nem érezzük magunkat a helyünkön. Hogy semmi sem jó. Ha a továbblépéshez kell egy kis motiváció, ajánlunk olvasnivalót.

Ha távolinak érezzük az álmunk

Ashlee Vance: Elon Musk és a fantasztikus jövő feltalálása

Ha hajlamosak vagyunk megrettenni az akadályoktól, akkor érdemes olyan emberekről olvasni, akiket viszont felspannol az ismeretlen. Elon Musk ilyen, hiszen technológiai zsenialitásának köszönhetően született meg a kereskedelmi űrutazás, a PayPal… Élete pláne inspiráló, hiszen sikereit csak saját magának köszönheti. Például annyira szeretett volna egyetemre járni, hogy gyárban takarított, farönköket fűrészelt, sőt, a házukból minden hétvégén kocsmát csinált, ahova csak belépőjeggyel lehetett belépni. De nem adta fel, mert biztos volt benne: tud valamit, amit mások nem. Igaza lett, még akkor is, ha bukását már számtalanszor megjósolták. Az önéletrajza ráadásul nemcsak visszatekint, előre is mutat – általa bepillantást nyerhetünk, milyen technológiai csodák várnak ránk az elkövetkező évtizedekben.

Ha konkrét technika a vágyunk

Steve Andreas – Charles Faulkner: A változás te magad légy

Ha segítségre van szükségünk ahhoz, hogy megtaláljuk a változtatáshoz szükséges legfőbb segítséget, a lelki erőt, de nem gondoljuk, hogy emiatt szakemberhez kellene fordulnunk, próbáljuk ki az NLP-ét, vagyis a neuro-lingvisztikus programozást. Segít abban, hogy hatékonyabb lehessen a kommunikációnk, ami lássuk be, az élet minden területén hasznosnak bizonyulhat. A könnyen elsajátítható, illetve egyedül is alkalmazható technikákat a két szerző példákkal is szemlélteti.

Ha keressük a küldetésünk

Marlo Morgan: Vidd hírét az igazaknak

A regény 1991-ben jelent meg először, rögtön nemzetközi bestseller lett, de nem csoda, hogy idén ismét kiadták. Egy amerikai doktornő izgalmas utazásáról szól, amely során nem csak Ausztrália legeldugottabb szegleteit ismeri meg, de orvosként ott érti meg – egy bennszülött törzsnek köszönhetően –, hogy a szervezet és a lélek mindig kéz a kézben jár egymással. Itt számol le az élete képtelen elvárásaival, illetve dönti el: csak az értelmes célokért érdemes valóban küzdeni.

Ha pozitív töltésre van szükségünk

Motiváció minden napra 2.

Amennyiben ezoterikus beállítottságúak vagyunk, biztos hallottunk már a vonzás törvényéről, miszerint a gondolatainknak teremtő ereje van. Pont ezért is nagyon hasznos, ha tanulságos és pozitív gondolatokkal, rövidke történetekkel vesszük körbe magunkat. Hiszen optimista hangulatba varázsolnak – öntudatlanul is agyalásra, illetve amikor időszerű, akkor tettekre ösztönöznek minket. A legjobb, ha a reggeli kávénk mellett lapozgatunk egy ilyen vagy ehhez hasonló gyűjteményt – feltölt energiával. Akár hiszünk az ezotériában, akár nem.

 

Kapcsolódó cikkeink