Az ÁRKÁD idei nagykövete, Dobó Ági odáig van az ázsiai ételekért, így nem véletlen, hogy az egyik kedvence a padthai wokbar (https://lookbook.arkadbudapest.hu/etelerzekenyek-paradicsoma/). De ha éppen nincs ideje beülni oda, akkor sem esik kétségbe, hiszen egy isteni rizstésztás finomságot, ami tele van zöldségekkel (https://lookbook.arkadbudapest.hu/dobo-agi-igy-szeressek-meg-a-kicsik-a-zoldseget/), akár tíz perc alatt is össze tud dobni otthon. Most elárulja nekünk a kedvenc receptjét:
> Csirkés-zöldséges thai vörös currY <
Hozzávalók:
- 1 csirkemell, felkockázva
- 2 evőkanál kókuszolaj
- ¼ brokkoli
- 3-4 rózsa karfiol
- 1 kaliforniai paprika
- 2 salottahagyma
- 2 szál újhagyma
- 1 adag thai vörös currypaszta/fűszerkeverék
- ½ zacskó rizstészta
- só
- bors
- ½ lime
Elkészítés:
A kókuszolajat felforrósítjuk, majd az összevágott zöldségeket megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a csirkemellet, és sózzuk, borsozzuk az ételt. Amikor összesültek a hozzávalók, rátesszük a curryt. Végül még egyszer átpirítjuk a fogást, majd hozzáadjuk a kifőtt rizstésztát. Az elkészült egytálételre újhagymát vágunk, és lime-ot facsarunk.
Tipp:
Ha mi is megéheztünk egy hasonló ázsiai ételre, akkor jó hír, hogy az Árkádban vár minket a padthai wokbar. Na és hamarosan nyílik az Árkád Food Loft – Az igazán új ízekre megéri várni!