Egészség fakó frizura haj hajápoló hajszál hajszárító kondicionáló korpa maszk sampon száraz tél tincsek
2020. január 23.

Téli hajbajok és megoldásaik

A frizuránk kezelhetetlenné vált az utóbbi időben? Lehet, hogy éppen az időjárás miatt. De néhány trükkel gyorsan kezelhetjük a problémát!

1. baj: Problémás fejbőr

Biztosan mi is tapasztaltuk már azt az érzést, hogy a sapka alatt szinte befülledt a fejbőrünk, és utána egész nap csak vakartuk, vagy alig vártuk, hogy megmossuk. Sajnos télen elég jellemző probléma, hogy különböző fejbőrproblémák alakulnak ki, például kiszáradás, rosszabb esetben korpásodás.

Megoldás:

A hidegben a fejbőrön az erek összehúzódnak, és csökken a hajhagymák oxigénnel való ellátottsága is, ezért több tápanyagra van szükségük. Segít, ha hajmosáskor alaposan átmasszírozzuk a fejbőrünket, majd tápláló és nyugtató hatású maszkokat használunk. Vagy akár olyan spéci készítményeket, amelyek radírozó hatásúak.

2. baj: Fakó, élettelen tincsek

A hajunk nagyon könnyen kiszáradhat ebben az időben, hiszen a fűtött szobák, a hideg-meleg váltakozása miatt gyorsan elveszíti a nedvességtartalmát. Ráadásul ilyenkor szívesebben állunk már-már forró vizes zuhany alá, és így is mossuk a hajunkat. Arról nem is beszélve, hogy míg jó időben elég csak félig megszárítani a hajunkat, most nem szabad sokáig vizesen hagyni a tincseket, ami szintén tovább szárítja a szálakat.

Megoldás:

Használjunk természetes olajokban gazdag termékeket, amelyek intenzíven táplálnak. Ezek hajban maradó készítmények, amiket nem kell kiöblíteni, így szinte körbeölelik és védik a szálakat. Hajmosáskor hiába csábít a tűzforró víz, állítsuk langyos fokozatra. Szárításkor pedig használjunk hővédő termékeket, és válasszunk olyan hajszárítót, ami óvja a frizuránk nedvességtartalmát.

3. baj: Zsíros haj

Nemcsak a kiszáradás jelenthet problémát, hanem pont az ellenkezője is: a zsírosodás. Ez azért lehetséges, mert a fejbőr ilyenkor túlzott faggyútermeléssel válaszol. Így gyakran érezhetjük úgy, hogy legszívesebben naponta hajat mosnánk.

Megoldás:

El ne kezdjük, hogy valóban többször mosunk hajat, vagy zsíros hajra való, szárító készítményeket használunk, mert ezzel egy olyan ördögi kört indítunk be, aminek sosem lesz vége. A titok a megfelelő hidratálásban és a természetes összetevőkben rejlik. Legalább hetente két alkalommal használjunk ápoló maszkot, amit akár egy órán keresztül is a tincseinken hagyhatunk.

1. Kiöblítést nem igénylő expressz hajápoló krém Douglas Hair 3990 Ft 2. Intenzív helyreállító olaj L’Occitane 9590 Ft 3. PHILIPS MoistureProtect hajszárító MediaMarkt 26 999 Ft 4. Sheás hajmaszk The Body Shop 5490 Ft 5. Vichy Dercos fejbőrradírozó hatású sampon Árkád Gyógyszertár 4299 Ft

 

 

 

Kapcsolódó cikkeink