Psziché csapatjáték fantázia fejlesztő gyerek gyereknap kreativitás taktika társas társasjáték
2019. május 22.

Társastippek gyereknapra, kicsiknek-nagyoknak

Keressünk olyan társasjátékokat, amelyek nemcsak egyszerű szórakozást nyújtanak, hanem fejlesztik a különböző készségeinket!

Vágjon az eszünk!

Villámválasz

(Játéksziget 6499 Ft)

Hány éveseknek ajánlott? 8 éves kortól 99 éves korig

Miért szeretjük? Beolajozza az agytekervényeket, hiszen közben szükség van arra, hogy jól vágjon az eszünk, és gyorsan kapcsoljunk.

Mi a lényege? A kezdő játékosnak húznia kell egy lapot, és megadnia egy témakört. Ezek után mindenkinek 10 másodperce van arra, hogy egy olyan betűvel kezdődő választ mondjon, amit még senki sem nyomott le a nagy keréken. Ha ez nem sikerül, kiesik a játékból.

Legyünk tájékozottak!

MindenTuDorka Kvíz – A világ országai

(Játéksziget 2999 Ft)

Hány éveseknek ajánlott? 7–15 éveseknek

Miért szeretjük? Játékos formában tudhatunk meg számtalan újdonságot többféle témakörben.

Mi a lényege? Többféle MindenTuDorka Kvízzel találkozhatunk, többféle témakörben, és a játék segítségével egyre több érdekességet tudhatunk meg róluk. A dobozban harminc kártya lapul, melyeken kvízkérdések, igaz vagy hamis állítások, feleletválasztós kérdések szerepelnek felváltva. Így szórakozás közben tanulhat az egész család.

Pörgessük fel a fantáziánkat!

Dixit

(Játéksziget 9399 Ft)

Hány éveseknek ajánlott? 8 éves kortól 99 éves korig

Miért szeretjük? Fejleszti az asszociációs képességeket, a fantáziát, taktikai készséget, illetve erősíti a csapatszellemet.

Mi a lényege? Nem véletlen, hogy 2010-ben az év játéka lett, és sikere azóta is töretlen, hiszen az egész család számára tökéletes szórakozást jelent. A kártyákon egészen különleges festmények vannak, amiről a kezdő játékosnak kell kitalálnia egy címet, mondatot vagy bármit, ami a képre jellemző, de mégsem túl nyilvánvaló. A többieknek a saját kártyáik közül kell kiválasztaniuk egyet, amire szerintük illik a leírás. Ezek után fel kell fedni a lapokat, és mindenki szavazhat, hogy a mesélő melyik kártyát tartotta eredetileg a kezében. Ebből könnyedén kiderül, mennyire ismerjük a csapattársainkat, mennyire élénk a fantáziánk, és mennyire működnek a megérzéseink.

Fogjunk össze!

Pandemic: Legacy 2. évad

(Játéksziget 26 999 Ft)

Hány éveseknek ajánlott? 12 éven felülieknek

Miért szeretjük? Fejleszti a stratégiai érzéket, erősíti a csapatszellemet, hiszen a nehéz döntéseket közösen kell meghozni.

Mi a lényege? Végre egy társas, ahol a játékosok nem egymással versengenek, és azért küzdenek, hogy legyőzzék a másikat. Most össze kell fogni egy közös cél érdekében, ez pedig nem más, mint felvenni a harcot egy pusztító pestisjárvánnyal szemben, ami az egész világot letarolta.

 

 

Kapcsolódó cikkeink