Vittorio Zunino Celotto/Getty Images Gasztro egészség egészséges étrend étkezés gasztronómia hollywood vegán vegán sztárok vegánság
2020. március 30.

Sztárok, akik a vegán életmódot választották

Ezzel nemcsak az állatokat védik, hanem sokat tesznek a fenntarthatóságért is!

Natalie Portman

Fotó: Steve Granitz/Getty Images

A színésznő már 9 éves kora óta vegán, és folyamatosan igyekszik megcáfolni a tévhiteket erről az életmódról. 2018-ban egy előadásán arról beszélt, hogy amikor elkezdett aktívan foglalkozni a nők jogaival és az őket érintő kérdésekkel, akkor jött rá, hogy a vegánsága is ehhez köthető: a tojást és a tejet a nőstény állatoktól veszik el az emberek, ami szerinte a testükkel való visszaélés.

Beyoncé

Fotó: Mike Coppola/Getty Images

Queen B és férje, Jay-Z évek óta elkötelezett hívei a vegánságnak, az énekesnő például több videót is készített arról, amelyben az életmódjáról mesél a rajongóinak. Beyoncé hivatalos oldalára fel is került egy 22 napos program, amit a személyi edzője, Marco Borges dolgozott ki azzal a céllal, hogy aki belevág, egészségesebb szokásokat dolgozhasson ki a növényi alapú táplálkozás felé haladva.

Miley Cyrus

Fotó: Theo Wargo/Getty Images

Miley igazi vegán aktivista. Annyira, hogy még az amerikai állatvédő szervezet, a PETA támogatását is elnyerte – 2017-ben még díjat is kapott tőlük, mivel állandó szóvivője a vegánságnak és az állatok védelmének a közösségi oldalain. Az énekesnő egyébként az öltözködésben is a fenntarthatóságra törekszik: a cruelty-free divatot népszerűsíti, és minél több vintage ruhát visel. Az a célja, hogy kevesebb szemetet termeljen, a lehető legtovább hordhassa minden ruhadarabját, és a legújabb ökoanyagokkal és technológiával készült vegán outfiteket mixeli néhány kedvenc tervezőjének a modelljeivel.

Kapcsolódó cikkeink