Psziché gyerek játék kicsik közös program testvér
2019. február 27.

Nincs több tesó tusa!

Egyik kicsi, másik nagy. Testvérek, de együtt alig játszanak. Vagy ha igen, csak összevesznek. Mutatunk pár újdonságot, amivel mégis jól ellesznek.

Minden többgyermekes szülő arról álmodik, hogy csemetéik boldogan és békésen játszanak majd együtt. A valóság azonban általában nem ilyen idilli: az állandó csatározások kezelése leszívja az utolsó energiatartalékokat is… Majd alig kötődik meg a nagy békeszerződés, kezdődik az egész elölről. Pedig fontos megtanítani a kicsiket arra, hogy megtalálják az egymáshoz vezető utat. És ehhez pedig nem az a legmegfelelőbb módszer, hogy folyton igazságot teszünk – hiszen ezáltal lehet, hogy csak még több konfliktust szítunk köztük. Inkább válasszuk ki tudatosan új, fejlesztő játékaikat, hogy a közös móka és tanulás során, észrevétlenül oldják meg az ellentéteiket. Minél jobban ellesznek együtt, annál kevesebb feszültség lesz köztük. Ez pedig hosszú távon bizony a felnőttkori kapcsolatukra is ki fog hatni.

Mozgásban

Minden olyan játék, ami mozgásra ösztönöz hasznos, hiszen nem csak lefáraszt, de javítja az izomműködést, a ritmusérzéket és a koordinációs készséget. Pláne, ha párban, vagy hármasban űzzük!

Neon gumikötél, Tchibo 1995 Ft
Playgo Stack and Strike bowling kézügyesség-fejlesztő, Brendon 4290 Ft

Állati móka

Nincs az a gyerek, aki nem szeretné az állatokat. Ha az egyik még csak örül annak, hogy a másik készít neki játékból egyet, már megvan a közös hang. Az már csak ráadás, hogy közben a motorikus képességek is beszállnak a mókába.

LEGO Creator 3 az 1-ben Mélytengeri lények, LEGO Store 4990 Ft
3D, felhúzható puzzle, Játéksziget 799 Ft

Csillámok közt

A különleges, csillogó, akár neon szemcsék csodát tesznek, hiszen a kreatív munkákat csak még látványosabbá varázsolják, minden korosztály számára. Közben pedig észrevétlenül fejlődnek a finom motorikus képességek is.

Csillámló zsírkrétaszett, Crayola – Játéksziget 1099 Ft
Sands Alive Homokgyurma Világító szörnyecskék készlet, Játéksziget 9499 Ft

Mint a színházban

A szerepjátékok segítenek szavakba önteni a mindennapi problémáikat, hiszen a gyerekeknek, a karakterek bőrébe bújva, könnyebben megered a nyelvük. Ráadásul közben fejlesztik a beszédkészségüket is.

LEGO Harry Potter Roxfort expressz, LEGO Store 28 990 Ft
Klein orvosi szett, Brendon 6390 Ft
Kapcsolódó cikkeink