Psziché boldogság könyv kuckózás olvasnivaló ősz töltődés
2019. október 3.

Könyvtippek kuckózáshoz

Merüljünk el egy izgalmas regényben, vagy merítsünk új erőt egy pszichológiai témájú műből a semmittevős őszi napokon!

Esther Perel – Affér – avagy gondoljuk újra a hűtlenséget

(Cor Leonis – Libri 3990 Ft)

Régóta foglalkoztat minket a gondolat, hogy egy kapcsolatban el lehet-e kerülni a hűtlenséget? Kíváncsiak vagyunk arra, miért lépnek félre akár olyanok is, akik egyébként boldog házasságban élnek? Na, és ha mégis félrelép az egyik fél, attól még helyreállhat-e újra a bizalom a pár közt? Esther Perel könyvében igaz történetekkel találkozhatunk, amelyeket mélyreható pszichológiai és kulturális elemzésekkel szőtt át, hogy új szemszögből tekinthessünk a témára, és valós válaszokat kapjunk.

Tina Turner – Életem szerelme

(Kossuth Kiadó Rt. – Libri 4500 Ft)

Odáig vagyunk Tina Turner legendás hangjáért, és mindig is lenyűgözött minket energikus stílusa? A rock koronázatlan királynője egy életrajzi regénnyel jelentkezett, amiből minden titkát megismerhetjük. Az utóbbi években az énekesnőt egy sor egészségügyi probléma és családi tragédia sújtotta, melyek hatására most visszatekint a múltra: láthatjuk, hogyan sikerült átvészelnie méltósággal és céltudatossággal a legsötétebb időszakokat is. Tina őszintén ír a megpróbáltatásairól, a győzelmeiről és az anyaságról. Elmeséli, hogyan dolgozott együtt a zenei élet olyan kiválóságaival, mint Mick Jagger, Keith Richards, David Bowie és Beyoncé. És természetesen ír arról a váratlan találkozásról is, amikor 1986-ban megismerte élete szerelmét, akihez végül huszonhét évvel később ment hozzá.

Marjolein Dubbers – Energiakontroll – Az energikus és boldog élet érdekében

(Scolar Kiadó Kft. – Libri 4999 Ft)

Az őszi időben sokan kókadtabbnak, fáradékonyabbnak érzik magukat. Ha mi is köztük vagyunk, és szeretnénk ezen változtatni, illetve új lendülettel nekivágni a következő időszaknak, érdemes elmerülnünk ebben a könyvben. Az életminőségünket nagymértékben meghatározza az energiaszintünk, a holland szerző pedig pont azt magyarázza el, hogy a táplálkozásunk miként is befolyásolja a sejtjeinkben található billió kis energiagyárat. Érthetően leírja, hogyan lehet szó szerint több energiát enni. Mindezt kiegészíti a konyhájából származó 30 csodás recepttel.

F. Kuang – Mákháború

(Agave Könyvek Kiadó Kft. – Libri 5980 Ft)

Pezsdüljünk fel egy lebilincselő regénnyel egy esős délutánon! Az izgalmas fantasyban találkozhatunk mitológiai elemekkel, legendás lényekkel – számtalan kalandban lesz részünk! Az ópium elleni harcban egy fiatal, árva lány lesz a hősnő, aki ráeszmél: földöntúli erővel bír.

Ajándéktipp: Hofi naplója

(Kossuth Kiadó – Libri 7990 Ft)

Akár a szüleinket vagy a nagyszüleinket is meglephetjük ezzel a látványos albummal, ami egy különleges válogatás Hofi képes „naplójából”, interjúiból, egykori pálya- és kortársainak visszaemlékezéseiből. A fotókkal és más „kordokumentumokkal” gazdagon illusztrált kötetet az özvegyével készült nagyinterjú, valamint a teljes művészi pályát átfogó adattár mellett néhány relikvia hasonmása teszi igazán különlegessé.

 

Kapcsolódó cikkeink