Egészség festék köröm körömlakk manikűr radír színes vibráló
2019. április 29.

Kezeket fel: ki akarja tudni a manikűrözés titkát?

A vibráló lakkok akkor mutatnak jól, ha a manikűrünk eleve rendben van. Mutatjuk az 5+1 lépést, hogy tökéletes legyen a végeredmény.

Eljött a vibráló árnyalatú lakkok ideje, amik még jobban felhívják a figyelmet arra, ha esetleg a körmeink vagy körülötte a bőrünk nincs tökéletes állapotban. Éppen ezért érdemes bevetni egy alapos manikűrözést, majd jöhetnek a legfeltűnőbb festékek is!

1. lépés: Fürdőzzünk az elismerésben!

A bókokra buzdító, pihe-puha kacsókhoz az első lépés egy kiadós kézfürdő. Akár házilag is készíthetünk, ha langyos vízhez kevés olívaolajat és tejet keverünk. De az is jó megoldás, ha olajokban gazdag tusfürdőt vagy speciális ápolót keverünk hozzá.

Golden handshake meleg kézpakolás, Lush 1690 Ft
Mandula tusfürdő olaj, L’Occitane 5890 Ft

2. lépés: Radírozósdi

Hetente legalább egy-két alkalommal radírozzuk át a kézfejünket is, hogy megszabadítsuk az elhalt hámsejtektől. Mivel a bőr itt vékonyabb és érzékenyebb, durva szemcséjű változatok helyett válasszunk kíméletesebb verziót vagy éppen speciális kézradírt.

Kézradír tengeri sóval, trend IT UP – DM 1299 Ft
Salted Coconut kézradír, Lush 3490 Ft

3. lépés: Manikűr mánia

Ha túl vagyunk a kézfürdőn és a radírozáson, jöhet a manikűrözés! Toljuk fel a körömbőrt, és nagyon óvatosan vágjuk le ollóval az elhalt részeket. Ha a körömlemezen még látunk némi letapadt bőrt, akkor azt finom mozdulatokkal lazítsuk fel, kaparjuk le egy célszerszámmal, ha pedig szükséges, akkor finomszemcséjű reszelővel szedjük le. Ezek után jöhet a formázás.

Manikűr szett, Douglas 2490 Ft
Manikűrkészlet bőrtokban, Extrametál 34 900 Ft

4. lépés: Akár a spa-ban

Ha befejeztük a manikűrt, jöhet némi kényeztetés. Alaposan kenjük be a kezünket egy isteni illatú krémmel vagy pedig tegyünk fel maszkot, ami hidratálja és regenerálja a bőrt.

Kézápoló krém lótusz-zsálya illatban, Yves Rocher 850 Ft
Kéz maszk, Le Mini Macaron – Marionnaud 1090 Ft

5. lépés: Stiftek ideje

Ha kiszárad a kezünk, akkor a körömágyunk is csúnya, berepedezett lehet. Így a legfontosabb feladat, hogy ezt rendbe tegyük. Sokat segítenek ebben az olajos ápolók és a bőrpuhító stiftek is.

Körömbőr eltávolító stift, S-he Stylezone – DM 1199 Ft
Mandulás kéz-, és körömápoló olaj, The Body Shop 2890 Ft

+1 lépés: Festékre fel!

A tavaszias pasztellek mellett újra visszatértek az erőteljes árnyalatok, például a pink és a narancs, de akár neon színekkel is kísérletezhetünk.

Pink körömlakk, Douglas Makeup 1690 Ft
Narancs körömlakk, Pupa Milano 1660 Ft
Kapcsolódó cikkeink