Psziché béke lélek megtisztulás megújulás méregtelenítés rend tavasz
2019. április 8.

Így méregtelenítsd a lelked

Most minden a megújulásról szól. Igen, fontos a ruhatárunk, az otthonunk, a szervezetünk felfrissítése, de ne hagyjuk ki a lelkünket sem!

Magunk is meglepődünk azon, hogy szinte már sóvárgunk egy kiadós takarítás vagy szanálás után? Nem véletlen, hiszen a hosszú tél után mi is szeretnénk úgy megújulni, akár a természet. De ehhez nemcsak a külsőségeken kell változtatni, hanem a bensőnkben is jó lenne rendet tenni. Mutatunk néhány egyszerű módot, ami segíthet abban, hogy tiszta lappal kezdjük a tavaszt, és lelkileg is megújulhassunk.

1. Csáó, problémák!

Ha valami régóta bánt minket, akkor az mérgezi az egész testünket is, éppen ezért az egyik legfontosabb lépés az elengedés. Írjuk fel egy papírra, mik azok a dolgok, amik nem hagynak nyugodni, és alaposan gondoljuk át őket, hogy miért bántanak ennyire. Nem baj, ha nem találunk rájuk megoldást, nem kell őket azonnal megoldani. Már az is sokat segít, ha eljutunk odáig, hogy szembenézünk velük.

2. Ki a mérgekkel!

A méregtelenítő-, tisztítókúrák érdeme megkerülhetetlen, hiszen a testnek és a léleknek muszáj egyensúlyban lennie, mivel az egyik függ a másiktól. Ha a testünket megszabadítjuk a különböző méreganyagoktól, lerakódott salakanyagoktól, akkor a sejtjeink is – mintha fellélegeznének – új energiával töltődnek fel, ezáltal pedig a lelkünket is megtisztítjuk. Ehhez nincs szükség arra, hogy napokig sanyargassuk magunkat léböjttel vagy kínzó diétával. Elég, ha könnyebb fogásokat eszünk és sok folyadékot iszunk.

3. Szanálni jó

A tavaszi nagytakarítás fogalma szintén nem véletlen. A feng shui szerint is meg kell válnunk azoktól a holmiktól, amelyekhez régi, rossz emlékek köthetők, mert ezek visszatartanak minket. Itt az ideje egy alapos gardróbrendezésnek, szanálásnak, alapos portörlésnek és takarításnak. Utána biztosan sokkal fényesebben látjuk a jövőnket is!

4. Irány a természet!

Ha szeretnénk leszámolni a gondokkal, a mérgező gondolatokkal, húzzunk cipőt. Bármilyen egyszerű megoldásnak is tűnik, de egy kiadós séta sokat segít. A természet közelsége ugyanis szó szerint kipucolja az elménket, így ezáltal lélekben is fel tudunk frissülni.

5. Jöhetnek a gyakorlatok

Ideje elsajátítani néhány légzőgyakorlatot, és azokat minél többször gyakorolni. Ugyanis a tudatos, mély ki- és belégzés nemcsak a tudati folyamatainkra van hatással, de megnyugtatja a lelket is. Ahogy a jógában is léteznek olyan pózok, amelyek segítenek megszabadulni a negatív érzelmektől. A fordított testhelyzetek kimozdítanak a megszokásból, és új nézőpontot adhatnak. Ilyen lehet például a szarvangászana, vagyis a gyertyaállás is. Tartsuk ki 4-5 percig a pózt, és ismételjük meg néhányszor.

Kapcsolódó cikkeink