Psziché barkácsolás család diy gyerek hétvége kézműves kikapcsolódás program
2019. február 14.

Gyerekekkel workshopra? Naná!

Fontos, hogy mi is élvezzük a gyerekünkkel töltött minőségi időt, hiszen akkor annál többször fogunk rá sort keríteni. A kreatív élmények remek alkalmat kínálnak erre.

1. Elő az ecsetet!

Attól, hogy annak idején nem jeleskedtünk a rajzórákon, miért ne próbálnánk ki magunkat festőként? Ezek a többórás programok tökéletes lehetőséget adnak erre, pláne mert nem kútfőből kell maradandót alkotni. Egy igazi művész segíti majd a szárnybontogatásunkat. Páratlan élményt nyújt, hogy a kicsivel nem csak közösen sajátítjuk el az új technikákat, de aztán azt együtt, egy közös képen tökéletesíthetjük, amit végül haza is vihetünk magunkkal, és kitehetjük a falra. Azért jó tudni, hogy 6 éves kor alatti gyereket nem érdemes magunkkal vinni, sőt, ha egyébként nem szeret kézműveskedni, inkább várjuk meg, míg betölti a nyolcat.

2. Barkácsolásra fel!

Ha imádunk együtt barkácsolni, például egy új bútort összeszerelni, ezt a tudásunkat akár közösen is tökéletesíthetjük egy faipari workshop-műhelyben. Léteznek olyan foglalkozások is, amelyek során igazi, szép, de praktikus berendezési tárgyakat, például éjjeli szekrényt alkothatunk. Itt, az eszközhasználat miatt fontos, hogy a gyerek betöltse a 10 éves kort, szülői kíséret ide vagy oda.

3. Gombóc Artúroknak

Ha az egész család akciózna, akkor kiváló program lehet megtanulni profin sütni, vagy egyenesen csokoládét készíteni – a tudományt aztán természetesen otthon is lehet majd együtt kamatoztatni. Workshoptól függően, számtalan, csokoládéból készült édesség megalkotására kerülhet sor. Ha például bon-bont gyártanánk, minden résztvevő a saját ízlésének megfelelően díszítheti, illetve töltheti meg művét, a fehér csokitól a csilin át a pálinkáig.

+1 Irány a színpad!

Ha úgy érezzük, azért is fontos, hogy még több időt töltsünk együtt, mert van mit közösen feldolgoznunk, szakképzett terapeuták vezette családi drámajátékba is benevezhetünk. A foglalkozáson több család vesz egyszerre részt. Attól, hogy ez egy komolyabb program, mert szülőként rengeteget tanulhatunk belőle, hiszen az eljátszott szituációk mindennapjaink menetét modellezheti, ez egy szórakoztató időtöltés is egyben. És ne feledjük: a csapatépítés mindentől függetlenül otthon is ránk fér.

 

Kapcsolódó cikkeink