Használjuk ki, hogy június közepéig még kitart az eperszezon. Miért érdemes minél többet enni belőle? Segíti a diétát, és még szépülhetünk is tőle!
Piros kalóriagyilkos
- Nagyon alacsony az energiatartalma, egy csészében mindössze 50 kalória van. Tisztítja és salaktalanítja a szervezetet.
- Képes beindítani a zsíranyagcserét, segít megszabadulni a felesleges víztől, így az úszóguminak is könnyebb búcsút mondani.
- Tele van rostokkal, emiatt jótékonyan hat az emésztésre, így felgyorsítja a fogyást is. Ráadásul gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, és méregtelenítő hatása is van.
- Különleges íze miatt hamarabb jóllakunk tőle, kevésbé kívánjuk az édességeket, így a nap folyamán kevesebbet eszünk.
Ellenállhatatlan szépítő
- Kiemelkedő antioxidáns-tartalma miatt megszépíti és feszesebbé teszi a bőrt.
- A benne található C-vitamin miatt segíti a kollagéntermelést, így erősíti a kötőszövetet.
- Egyedi savtartalmának köszönhetően a káros UV-sugarak elleni harcban is bevethető, így késlelteti a bőr idő előtti öregedését.
- Ha eleget eszünk belőle, akkor a fogainkat is fehérebbé teszi (https://lookbook.arkadbudapest.hu/fogfeherites-5-finomsaggal/).
Megállíthatatlanul turbósít
- Káliumtartalma miatt javítja a memóriát, és mivel gazdag C-vitaminban, ezért hozzájárul az agy és az idegrendszer megfelelő működéséhez.
- Egy nagy csésze eper fedezi a napi C-vitamin-szükségletet, így erősíti az immunrendszert.
- Megelőzi a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását, ráadásul a koleszterinszintet is rendben tartja.
- Szakértők szerint már heti 16 szem eper segít abban, hogy a szervezetünkben lévő esetleges gyulladásokat enyhítse.
Tipp:
Ha az eper bőrszépítő és fogfehérítő előnyeit szeretnénk kihasználni, akkor próbáljuk ki az ÁRKÁDBAN a Fruitisimo pultjánál a különleges gyümölcsös koktélját, a Pretty Womant, ami eperből, banánból, narancsból és joghurtból készül.