Egészség barnaság barnító bőr bőrápolás bronzos finomság gyümölcs napsütötte zöldség
2019. július 16.

Ezeket együk a bronzos bőrért!

Szeretnénk, ha mielőbb barnára sülnénk, és a bronzos ragyogás sokáig meg is maradjon? Akkor ezek a finomságok kerüljenek a tányérunkra!

Répás barnulás

Nem kell órákig aszalódnunk a napon, elég, ha minél több olyan zöldséget és gyümölcsöt eszünk, aminek magas a béta-karotin-tartalma. Egyből be is ugrik a sárgarépa, ugye? Igen, nem véletlen, hogy amikor böngésszük a napozószerek összetevőit, akkor ezzel a természetes összetevővel is találkozhatunk. A titka abban rejlik, hogy a benne lévő festékanyag lerakódik a bőrben. De hasonló eredménnyel büszkélkedhet a sütőtök és a sárgadinnye is.

Barackos hidratálás

Amennyiben a cél az, hogy sokáig úgy tűnjön, mintha csak most jöttünk volna haza a nyaralásból, akkor a biztos fegyverünk az A-vitamin lesz. Ahhoz ugyanis, hogy a bőrünk megőrizze napsütötte színét, elengedhetetlen, hogy ne száradjon ki, ne kezdjünk hámlani. Ez a vitamin pedig hidratálttá teszi, és segíti a regenerálódását. Csempésszünk minél több sárga- vagy őszibarackot, mangót, spenótot és brokkolit a tányérunkra.

Citrusos ragyogás

Készítsünk egy ananászos, narancsos, grapefruitos gyümölcssalit, és máris tettünk azért, hogy a bőrünk bronzosan csillogjon. A C-vitaminban gazdag ételek ugyanis regenerálják a bőrt, segítik a kollagéntermelést, és még a káros ultraibolya sugaraktól is megóvnak.

Paradicsomos védelem

Ha leég a bőrünk, akkor érdemes paradicsomszeleteket tenni rá, mert a benne lévő antioxidánsoknak köszönhetően segít legyőzni a gyulladásokat, és nyugtató hatású. De nemcsak kívülről, hanem belülről is véd a benne található likopin miatt. Ez az az összetevő, ami egyébként vörösre színezi a gyümölcsök és zöldségek húsát, ezért grépfrútból, dinnyéből és kaliforniai paprikából is bátran falatozhatunk.

 

Kapcsolódó cikkeink