Divat forróság hőség izzadás makeup nyár smink tartós vízálló
2019. július 1.

Az extratartós smink extra titkai

Ki nem állhatjuk, amikor a kánikulában lefolyik a sminkünk? Mutatjuk a trükköket, hogy a hőséget is bírja a makeup!

1. lépés: Használjunk olyan hidratálót, aminek géles vagy vizes az állaga, így gyorsan beszívódik. Ha pedig még mattító hatása is van, és fényvédőt is tartalmaz, triplán nyert ügyünk lesz!

Tengeri hínáros mattító nappali arckrém SPF 15, The Body Shop 5290 Ft

2. lépés: Következhet a sminkbázis, ami azon kívül, hogy egységesíti és tökéletesíti a bőrt, abban is segít, hogy a smink egész nap a helyén maradjon.

Perfecting Face primer bőrtökéletesítő primer, Pupa Milano 5390 Ft

3. lépés: Alapozóból csakis olyat válasszunk, ami könnyed állagú, és jó, ha szivacs vagy ecset helyett a kezünkkel visszük fel, mert így jobban el tudjuk dolgozni.

Nyom nélküli krémes alapozó, Yves Rocher 3990 Ft

4. lépés: A spirál legyen vízálló, így még akkor sem maszatolódik el, ha egy hosszú utazás alatt még a homlokunkról is csorog az izzadság.

Really Waterproof dúsító hatású, vízálló szempillaspirál, Pupa Milano 2460 Ft

5. lépés: A spirálhoz hasonlóan a szemhéjfesték vagy a tus is legyen vízálló, így akkor is kitart a cicás szem, ha munka után egy találkozóra sietünk.

trend IT UP Ultra Black vízálló szemhéjtus, DM 1199 Ft

6. lépés: Felejtsük el, hogy bronzosítót és külön pirosítót is felviszünk, mivel ezektől könnyebben elnehezül a bőr. Inkább egy olyan pirosítót keressünk, aminek barnás a tónusa, és akár az arccsontot is kontúrozhatjuk vele.

GA-De csillogó pirosító és kontúrozó duó, Marionnaud 9190 Ft

7. lépés: Ha úgy érezzük, kezd „elmászni” a sminkünk, jöhet az arcpermet, ami nemcsak felfrissít, de ahogy megszárad, úgy ismét rögzíti a sminkünket is.

Frissítő arcpermet, L’Occitane 4450 Ft

8. lépés: Sakk-matt a kifényesedésnek! Tartsunk a táskánkban mattító lapocskákat, amivel felitathatjuk a bőrünket, amikor elkezd kifényesedni. Így már egész nap fix lesz a makeup!

Mattító lapocskák, Douglas Accessories 1600 Ft

 

 

Kapcsolódó cikkeink