Psziché ajándék anyák napja meglepetés személyiség személyiségtípus
2019. május 2.

Amilyen az anyukád, olyan legyen az ajándéka

Akármilyen aprósággal is szeretnénk meglepni szeretteinket anyák napja alkalmából, jó, ha olyat választunk, ami tényleg személyre szóló!

A négy személyiségtípus meghatározza azt is, ki minek örül majd a legjobban. Neked csak annyi a dolgod, hogy eldöntöd, az édesanyád vagy a nagymamád melyikbe csoportba tartozik.

1. Igazi felfedező

Szinte a barátnőnkként tekintünk rá, mert annyira spontán és laza, bármit el lehet neki mondani? Akkor biztosan egy igazi felfedező személyiségtípussal van dolgunk. Az ebbe a csoportba tartozók könnyen létesítenek kapcsolatot bárkivel, feldobják a hangulatot, ha beáll a kínos csend. De ami a legfontosabb, hogy nagyon kreatívak és minden szituációban feltalálják magukat.

Milyen ajándékot válasszunk?

Mivel bevállalós és szereti az új dolgokat kipróbálni, ezért tárgy helyett inkább élményt adjunk. Például mondjunk csak annyit neki, hogy szombat délután tegye magát szabaddá, és vigyük el egy új étterembe vagy valamilyen szórakoztató, közös családi programra.

Tollaslabda-szett, Hervis 6199 Ft
Activity Multi Challenge társasjáték, Játéksziget 9290 Ft

2. Született tyúkanyó

Az őr személyiségtípusú anyukák mindenről szeretnének tudni, ami a családban történik és folyamatosan gondoskodnak a szeretteikről. Egy percig sem tudják elviselni, ha valakinek gondja van, és rögtön szeretne segíteni. Ők azok, akik a biztonságot jelentik mindenki számára. Az őr csoportba tartozók szeretik a stabilitást és a hagyományokat, így az anyák napjának is jelentősége van a számukra.

Milyen ajándékot válasszunk?

Mivel értékeli a hagyományokat, ezért a megszokott virág, csoki vagy képeslap semmiképp se maradjon ki. De a legjobban olyan tárgynak örül, amit valamelyik családtagjuk készített. Ám a tárgyak helyett az együtt töltött idő a legértékesebb számára, például a közös fényképek nézegetése. Apropó! Készítsünk neki egy személyre szabott albumot.

CHAYKA képkeret, JYSK 1990 Ft
Fotóalbum, Stile Interio 4990 Ft

3. A lélek tudói

Az anyukánk vagy a nagyink gyakran meghatódik? Akkor jó eséllyel a diplomata személyiségtípusba tartozik, mivel az ilyen emberek nagyon érzelmesek és empatikusak. Megpróbálnak mindenkivel úgy bánni, ahogy szeretnék, hogy velük is bánjanak, és szeretnek a társaság középpontjában lenni. Ugyan az anyák napjára csak legyintenek, hogy nem kell őket semmivel sem köszönteni, pedig titkon vágynak arra, hogy megemlékezzünk erről az ünnepről.

Milyen ajándékot válasszunk?

Ha olyan ajándékra vágyunk, ami a szívbe talál, akkor írjunk tele egy üdvözlőlapot vagy a család egyik tagja költsön egy rövid versikét, esetleg egy szép rajz a kedvenc unokától is tökéletes. De ha mindenképp kézzelfogható ajándékot adnánk, akkor gondoljunk a hobbijára. Például, ha szeret kertészkedni vagy főzőcskézni, egy új kerti vagy konyhai kiegészítő jó választás, hiszen legalább erről is a család jut eszébe. Vagy pedig egy finom ékszer, esetleg egy klasszikus sál.

Pillangós függő, Pandora 16 900 Ft
MISS DAISY bögre, Butlers 1490 Ft

4. A tények mesterei

Az analitikus személyiségcsoport tagjai a diplomaták ellentétei, vagyis inkább két lábbal állnak a földön. Ez nem jelenti azt, hogy érzelemmentesek, csak fontosabbak számukra az észérvek. Emellett nagyon nyitottak és érdeklődőek, és akár váratlan helyzetekben is talpraesettek.

Milyen ajándékot válasszunk?

A diplomatához hasonlóan az analitikus is legyint erre az ünnepre, ám vele ellentétben ő valóban úgy is gondolj, hogy nincs túl sok jelentősége. Ettől függetlenül nagyon is értékeli, ha mindennek ellenére gondolunk rá. Ez lehet akár egy gesztus is: ajánljuk fel, hogy megfőzzük az ebédet, lemossuk az ablakokat vagy elmosogatunk. De a minőségi kozmetikumokat is értékeli, hiszen azok nemcsak szépek, hanem praktikusak is.

Jasmine Flower fürdőbomba, Lush 2090 Ft
Anti-Age Global sejtmegújító nappali arcápoló, Yves Rocher 10 990 Ft

 

Kapcsolódó cikkeink