Ha vakító mosolyra vágyunk, nem biztos, hogy az egyetlen megoldás egy méregdrága fogfehérítő kezelés. Akár a természetes alapanyagok is segíthetnek, amik finomak is!
Ananász – a folttisztító
Már ahogy beleharapunk ebbe a kicsit savanykás ízű gyümölcsbe, érezzük, ahogy valóban megtisztítja a fogainkat. Található benne egy bromelain nevű enzim, ami természetes folttisztító, és segít abban, hogy megszabaduljunk a lepedéktől. Ennek köszönhető, hogy védi a zománcot is.
Eper – a fővilágosító
Ugyan még nincs itt a szezonja, de érdemes venni belőle olykor egy-egy dobozzal, mivel az egyik leghatásosabb az elszíneződés elleni harcban. Mi a titka? Olyan savakat tartalmaz, amelyek fehérítik a fogakat, és a káros baktériumokat is eltávolítják.
Extra tipp:
Egy-két epret egy villával nyomkodjunk szét, amíg egészen pépes lesz, ebbe mártsuk bele a fogkefénket, és dörzsöljük át vele a fogakat.
Brokkoli – a polírozó
Ugyan sokan ki nem állhatják, de érdemes megbarátkozni vele, mivel szinte lepolírozza a fogainkat. Ráadásul mivel savban gazdag, ezért egy olyan bevonatot képez, ami segít ellenállni a savaknak, így ezzel is védi a zománcot.
Zeller – a védő
Szinte összefut a nyál a szánkban, amikor nyers zellerszárakat rágcsálunk. Pont emiatt hatékony fogfehérítő, mert beindítja a nyálképződést és megakadályozza a lepedék lerakódását a fogakon, így kevésbé színeződnek el.
Lenmag – a takarító
Adjuk a kedvenc salátánkhoz, vagy turbózzuk fel vele a smoothie-nkat, mivel szuperül tisztítja a fogakat. Segít abban, hogy megőrizzük a fehérségét, és még az ínynek is jót tesz.