Egészség betegség fűszer kávé pikáns recept
2019. március 12.

Fűszerezzük meg a kávénkat!

Felejtsük el a cukrot és a különböző szirupokat, ezentúl pikáns hozzávalókkal dobjuk fel a kedvenc gőzölgő feketénket, ami az egészségünkre is jó hatással lesz!

Egészséges ízesítők

  1. Egy csipet fahéj tökéletesen feldobja a kávénkat, ráadásul ez a különleges aromájú fűszer csökkenti a vércukorszintet és a koleszterint is.
  2. Ha kedveljük a különleges, pikáns ízvilágot, akkor tegyünk egy kevés kardamomot bele, hiszen antibakteriális hatású. Ráadásul felfrissíti a leheletet, így nem kell bekapnunk egy rágót, miután megittuk a kávénkat.
  3. Egyre népszerűbb trend, hogy cayenne-borsot adjunk a feketénkhez. Könnyedén segít a fejfájáson, vagy felpörgethetjük az emésztésünket is. Ráadásul rengeteg vitamint, ásványi anyagot és antioxidánsokat is tartalmaz.
  4. Egy kevés kurkuma segít abban, hogy legyőzzük a rossz hangulatot, a különböző gyulladásokat, ráadásul magas az antioxidáns-tartalma is.

 

> Aztékok kedvence <

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál fahéj
  • ½ teáskanál szegfűszeg
  • ¼ teáskanál gyömbér
  • 1/8 teáskanál cayenne-bors
  • 1 csésze frissen főzött kávé

Elkészítése: a frissen lefőzött kávéhoz adjuk hozzá a fűszereket, és lágyítjuk az ízeket ízlés szerint kókusztejjel, mézzel vagy más természetes ízesítőszerrel.

> Fűszeres finomság <

Hozzávalók:

  • 1 csésze mandulatej
  • ½ teáskanál kurkuma
  • ½ teáskanál fahéj
  • ¼ teáskanál őrölt gyömbér

Elkészítése: a kávénkhoz adjuk hozzá a tejet és a különböző fűszereket, majd keverjük össze.

Ha profikra bíznánk

A Café Freiben a következő fűszeres finomságokat tudjátok kérni:

Zanzibári Szegfűszeg Latte, Azték Chili-Espresso, Dubaji Fűszer-Cappuccino, Arab Kávé Gahwa, Jemeni Fűszeres Mokka.

A Coffeshop Companyban Chai lattét kortyolhatunk, ami egy gyömbérből, fahéjból, kardamomból álló egzotikus keverék, amit friss forró tejjel öntenek fel.

A Starbucks baristája pedig a következő receptet ajánlja:

> Kenya kávé gyömbérrel, szegfűszeggel és narancskarikával <

Hozzávalók:

  • 54 g durvára őrölt Kenya kávé
  • 10 g aprított gyömbér
  • 1 l szűrt víz
  • narancskarika – ízlés szerint
  • pár szem szegfűszeg – ízlés szerint

Elkészítése: A durvára őrölt kávé mellé adjuk hozzá a gyömbért. Áztassuk 4 percig, majd miután lefőztük, helyezzünk a pohárba pár szem szegfűszeget. Öntsük rá a gyömbéres kávét. Ízlés szerint narancskarikát is tehetünk a pohárba, hogy a citrusos ízvilágot jobban kiemeljük.

Starbucks

 

Kapcsolódó cikkeink
Felejtsük el a cukrot és a különböző szirupokat, ezentúl pikáns hozzávalókkal dobjuk fel a kedvenc gőzölgő feketénket, ami az egészségünkre is jó hatással lesz!