Psziché egyetértés előjel házasság kapcsolat kudarc párkapcsolat szakítás szerelem szex szexualitás vita
2019. november 5.

6 jel, hogy a kapcsolatból szakítás lesz

Hosszú távra szól a szerelmünk, vagy jobban járunk, ha elválnak az útjaink? Ha a következő 6 állításból legalább 4 igaz ránk, akkor inkább az utóbbi…

1. jel: Ha sok a szkander

Szakértők szerint a legfontosabb jel, amire figyelni kell, hogy milyenek az értelmi erőviszonyok a kapcsolatunkban. Vagyis, ha sokszor érezzük úgy, hogy a párunk okosabbnak hiszi magát, nem ad igazán a véleményünkre, akkor ideje elgondolkodni. Például figyeljük meg, hogyan viselkedik olyankor, amikor kifejtjük a nézőpontunkat egy témában, amiben esetleg nem is értünk egyet. Ha folyamatosan a szemünkbe néz, olykor bólint egyet, és úgy látjuk, hogy elgondolkozik, akkor nyert ügyünk van. De ha épp ellenkezőleg, inkább elfordítja a fejét, esetleg a szemét forgatja, miközben érvelünk, ideje felvennünk a nyúlcipőt!

2. jel: Ha nincs közös álom

Ha már jó ideje együtt vagyunk a kedvesünkkel, már biztosan elgondolkoztunk a jövőnkön. Ha egyeznek az elképzeléseink arról, hol tartunk majd a közös úton egy, kettő, esetleg öt vagy tíz év múlva, valóban hosszú távra szól a kapcsolat. Ám, ha fel sem merül egy közös álmodozás, vagy eltérőek a terveink, lehet, jobb, ha búcsút intünk egymásnak.

3. jel: Ha nem tetszik a másik énje

Amikor elmegyünk vacsorázni, figyeljük meg a párunkat, miként viselkedik. Azt érezzük, hogy nem elég kedves, esetleg egyenesen lekezelő, esetleg nagyon szűkmarkú a pincérrel? Tároljuk el ezeket az apró információkat. De akár egy banki ügyintézés is mérvadó lehet. Szakemberek szerint, ha elmúlnak a lángoló érzelmek, előbújik a másik valódi énje, és megtörténhet, hogy velünk is hasonlóan bánik majd.

4. jel: Ha nem nyújt biztos támaszt

„Igen, drágám, vágj csak bele! Sikerülni fog!” – így reagál a választottunk, ha elújságoljuk neki, hogy előléptetés vár ránk, esetleg kipróbálnánk egy új hobbit? Biztosak lehetünk benne, hogy a másik igazán támogató, akire nehéz helyzetben is számíthatunk. Ám, ha szkeptikus, azt érezteti velünk, hogy könnyedén elbukhatunk, gondolkozzunk el a jövőn, hogy mire számíthatunk.

5. jel: Ha a többiek nem szeretik

A rokonok vagy éppen a barátaink olykor-olykor céloznak rá, hogy a párunk nem hozzánk való? Ahelyett, hogy egyből felcsattannánk, hogy biztosan csak rosszat akarnak nekünk, inkább gondoljuk át a helyzetet, esetleg próbáljunk valakivel őszintén beszélni, aki közel áll hozzánk. Sajnos lehet, hogy ők jobban látnak minket kívülről, így olyan dolgokat tudnak mondani, amiket mi nem veszünk észre. Na és párkapcsolati tanácsadók szerint, ha a hozzánk közel állók egyre távolabb kerülnek tőlünk, mert esetleg nem kedvelik a kedvesünket, rossz előjel. Mert ha elmúlik a rózsaszín köd, a másikra haragszunk majd, amiért elpártoltak tőlünk.

6. jel: Ha langyos a szex

Terapeuták szerint a legfontosabb dolog, amit meg kell kérdeznünk magunktól: milyen a szex? Ugyan egy idő után természetes, hogy ritkul az összebújások száma vagy éppen az intenzitása. De ha azt tapasztaljuk, hogy az intimitás középszerű, vagy már nem is kívánjuk egymást, az mindenképpen intő jel. Hiszen a szexuális kötelék valóban meghatározó abban, hogy tud-e működni egy párkapcsolat.

 

Kapcsolódó cikkeink