Az utolsó pillanatban eldöntöttük, hogy partit rendezünk? Ezeket a finomságokat mágikus gyorsasággal elkészíthetjük!
> Szörnyecskeszendvicsek <
Hozzávalók:
- szezámmagos zsemle vagy buci
- vaj
- felvágott, például szalámi
- szeletelt sajt
- ketchup
- vöröshagyma
- retek
- uborka
- fekete olívabogyó
Elkészítése:
A zsemléket vagy bucikat vágjuk ketté, vajazzuk meg őket, pakoljuk meg felvágottal, sajttal, paradicsommal, hagymával, tegyünk rá egy kevés ketchupot. A retekből készítsünk fogakat, a felszeletelt uborkát és vékonyra vágott olívabogyót szúrjuk fogvájóra, így kapjuk meg a szörnyecskék szemeit.
> Bosziseprűk <
Hozzávalók:
- ropi
- szeletelt sajt, például mozzarella vagy trappista
- metélőhagyma zöldes szára
Elkészítése:
A szeletelt sajtok egyik végét vagdossuk be késsel, tekerjük rá egy-egy ropira, majd kötözzük meg a metélőhagyma zöldes, vastagabb szárával. Másféle sajtból vágjunk vékonyabb korongokat, és egy késsel formázzunk faragott sütőtököt idéző arcokat.
> Paprikás rémpofák <
Hozzávalók:
- kaliforniai paprika
- bármilyen töltelék, amit a gyerekek szívesen megesznek, például avokádókrém, ananászos-csirkés rizs, paradicsomos spagetti
Elkészítése:
A kaliforniai paprikát megmossuk, levágjuk a felső részét, kivesszük a csumáját, majd egy késsel megformázzuk a halloween-lámpást idéző arcokat. Végül megtöltjük valamilyen finomsággal, például spagettivel, darált húsos-zsemlés-zöldfűszeres keverékkel, rizses egytálétellel, de akár valamilyen kencével, például avokádókrémmel is.
> Bosziujjak <
Hozzávalók:
- virsli
- vöröshagyma
- ketchup
- reszelt sajt
- mozzarellagolyók
- mártogatós
Elkészítése:
A virslik egyik végének a tetejét vágjuk le, ez lesz a körömágy, majd erre tegyünk egy formára vágott vöröshagymát, de akár szeletekre vágott, hámozott mandulát is használhatunk, ami tökéletes körömformát ad. Kicsit irdaljuk be a virslit, hogy ujjperceket formázzon. Helyezzük az ujjakat egy reszelt sajtból készített ágyra, majd jöhet néhány mozzarellagolyó, amikre ketchupból szemeket és szájat „rajzolhatunk”.
> Burgonyás lámpás <
Hozzávalók:
- édesburgonya
- olívaolaj
- só, bors
- mártogatós
Elkészítése:
Az édesburgonyát mossuk meg alaposan, vágjuk egyforma vastag szeletekre, formázzunk késsel arcokat, és rendezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Az olívaolajat, a sót és a borsot egy kis tálban keverjük össze, majd öntsük a burgonyára. Körülbelül 200 fokon süssük ropogósra fél óra alatt, közben egy-kétszer forgassuk át, hogy mindkét oldala megpiruljon. Mártogatóssal kínáljuk.