Home dekor diy gipsz illat illatosító otthon
2019. március 26.

Moments DIY: Tavaszi illatfelhő

Ha valami különleges és hasznos dísszel dobnánk fel az otthonunkat, készítsünk együtt házi illatosítót.

Az illatok erejét érdemes segítségül hívni – nemcsak felvidítanak, akár a közérzeteden is javíthatnak. Válaszd ki kedvencedet, és készíts hozzá házi illatosítót. A Masni Dekoráció bloggere, Dia segítségével mi is ezt tettük.

 

Amire szükséged van hozzá:

– öntőforma

– 2 komponensű dekorgipsz

– keverőtál

– faspatula

– jó minőségű illóolaj

Elkészítés:

1. lépés: Ez a 2 komponensű öntőporkészlet nagyon jó dolog! A korábbi klasszikus gipszöntés remek alternatívája. Szebb, homogénebb és majdnem törhetetlen eredményt kapunk, ha ezzel dolgozunk. Első lépésben, a használati útmutató szerint kimértem 2 egység „B” komponenst, és mielőtt hozzákevertem volna az 1 egység „A” komponenst, belecseppentettem az illóolajat – 15 milliliternyi „A” komponenshez kb. 5-6 cseppet adtunk.

2. lépés: Mivel így túlléptük az előírt mennyiséget, a faspatula végével kivettem egy picit még a „B” anyagból, és hozzákevertem. (Ha csak alap illatkavicsot szeretnél készíteni, amire később tudsz olajat csepegtetni, akkor tartsd be a pontos előírást.)

3. lépés: Az illatos „A” komponenst most hozzáadtam a „B”-hez, és teljesen homogénre kevertem. Nem jó, ha gombócok, csomók maradnak benne, így dolgozz alaposan! Ne aggódj, nagyon könnyen és jól keverhető a massza.

4. lépés: Következő lépésként formákba töltöttem a kész elegyet, és a leírás szerint hagytam 30 percig a formában, majd 30 percig a formán kívül száradni.

 

Extra jó tanács:

Ne feledd, az is remekül működik, hogy illóolaj nélkül készíted el a követ, és akkor cseppentesz rá, amikor illatos élményre vágysz. Viszont arra vigyázz, hogy egy kész kavicsra csak egyféle olajat tegyél, hogy ne keveredjenek az illatok. És ne ijedj meg: az olaj elszínezheti a követ, de ahogy párolog, a színe is világosodni fog. Ha viszont már nagyon foltos, önts új párologtató köveket!