Természetes, tehát trendi

Minden, ami natúr, az menő – már a lakberendezésben is. Nincs ezen mit csodálkozni: a természet felé fordulás mostanában különösen felértékelődött.
Fotó: Zsólyomi Norbert Styling: Sági Ildikó Smink: Gyetvai Viktória Haj: Végh Virág

 

A lakberendezésben a naturális színek, illetve anyagok évek óta megkerülhetetlenek. Az elmúlt időszakban pláne így lett ez, hiszen, hogy ne érezzük magunkat annyira elszigetelve, egyre fontosabbnak érezzük a természet „hozzávalóit” az otthonunkba csempészni. A tél közeledtével mindez még nagyobb jelentőséggel bír, hiszen már nem tudunk annyit a szabad levegőn lenni, mint korábban.

Garbó Zara 6595 Ft, blúz Zara 8995 Ft, fülbevaló Bijou Brigitte 2990 Ft, farmernadrág Levi’s 35 990 Ft, gyűrűszett Bijou Brigitte 2990 Ft

„Ha naturális hangulatra vágyunk, első körben egy-két apró kiegészítővel próbálkozzunk – mondja Malaika Bianca interior stylist. – Például, pár évvel ezelőtt még nagyon oldschoolnak számított, ha száraz virággal dekoráltunk – most viszont annál menőbb! Nem kell hozzá mást tennünk, mint kiránduláskor az út mentén gyűjteni egy nagy csokor pampafüvet, majd otthon egy nagy vagy több kisebb vázába tenni. Ha szeretnénk karakteresebbé tenni a növényeket, terrakotta vagy krémszínű festékszóróval le is fújhatjuk őket. Bátrabbak, akár saját kezűleg, az egyik falszakaszt is átfesthetik a földszín egyik tónusára – melegebbé, barátságosabbá, otthonosabbá tehetik vele az összhatást.”

Az újrahasznosítás egyébként a burkolatokra is igaz, melyeken nagymamáink teraszának kedvenc natúr mintája, a terrazzo is visszatért – a csempétől a konyhapultig.

„Ezeket a természetes színeket, mintákat egyébként nagyon jól kiegészítik a sötétebb árnyalatok, például a méregzöld vagy a sötétkék. Csak találjuk meg hozzá a megfelelő köntöst! Ha például egy falon lógó képen vagy festményen szerepelnek, akkor hagyjuk őket ott érvényesülni, és az erőteljes színviláguk a helyiségben csak egy-egy kiegészítőben köszönjön vissza.”

Egyébként arról, hogy az otthonunk dizájnolása egyre inkább előtérbe kerül, Bianca szerint nemcsak a fokozottabb otthonlétünk, de az Instagram világa is tehet.

„Az, hogy a ruhánkra hangsúlyt fektetünk, mindig is megszokott volt, de mostanában, a divattal párhuzamban egyre nagyobb teret nyer a home decor is. Az Instagramnak köszönhetően bepillanthatunk a bloggerek, a sztárok otthonába, és ezáltal bizony bennünk is feltámadt az igény: a mi lakásunk is legyen olyan mutatós, hogy kirakatba tehessük! Ebből a kívánságból nőtte ki magát a trend, hogy az otthonunkban készült hangulatfotóknak már pont olyan jelentősége lehet, mint a napi outfit bemutatásának. Pont ezért, érdemes látni: pár apró kiegészítővel, trükkel micsoda változást érhetünk el, szinte újjávarázsolhatjuk a otthonunkat.”