Őszi különlegek

Ahogy beköszönt a rossz idő, lássuk be, egyre jobban vágyunk a tartalmasabb fogásokra… Mutatunk három laktató Food Loft különleget.
Írta: Zellei Dóra

 

100 százalék vegán

A növényi alapú burgerek az elmúlt években világszerte hódító útra indultak. A „Beyond Meat” vegán pogácsa köztük is kitűnik – borsó- és rizsfehérjéből, kakaó- és kókuszvajból, burgonya- és almakeményítőből, céklaléből és szárított gránátalmából készül. A Burger Market igazán extrává tette a pogácsa körítését. A „Beyond Burger” íz- és textúraharmóniáját maga Steiner Kristóf teremtette meg – igaz, a húsos verzió megszokott aromáját szokatlan alapanyagokkal ellenpontozta. A pogácsa olvadó kukorica-cheddar szószon pihen, tetején pedig egy réteg borsos rukkola, sercegő lioni sárgarépa és fermentált gyöngyhagyma pihen, a koronát pedig a barbecue-szósz adja, ami friss almával van édesítve.

 

Olasz is, boros is

Ha ősz, akkor a fehérboros fröccsöket felváltja a karakteresebb vörösbor… Ha a fogásunkban is szívesen találkoznánk vele, a Bellozzo „Vitello” tésztáját nekünk találták ki. Minőségi száraz vörösborral készül ez a marhalapockából készült ragu, melyet aztán paradicsommal, kakukkfűvel és angol zellerrel ízesítenek. A köret bolzanai gnocchin pihen, melyet a világ egyik legrégibb kemény sajtjával, a Lombardiában készült Grana Padanóval szórnak meg.

 

Maracujás finomság

Ha valami különleges finomságra vágyunk, à table! kézműves pékség „Bobine”-jában nem fogunk csalódni. Ez egy könnyű szerkezetű, lágy péksütemény, ami jóval könnyedebb, mint például a Croissant. Utóbbival ellentétben van benne tojás és tej, alapját, illetve karakterét pedig a francia vaj adja. Többféle módon ízesíthető, a mi kedvencünk az a változat, ami tökéletesen ötvözi a francia gasztronómiát és a trópusi ízeket. A Bobine-ba, a kisütése után maracujával ízesített csokoládékrémet töltenek, a tetejére pedig a Brazíliából származó gyümölcs szárított verziója kerül.e