Napra kész!

A nyár legforróbb pillanatait is komfortossá tehetik a megfelelő kozmetikumok. Van pár szuper tippünk, mit érdemes magunkkal vinni a vakációra.
Fotó: Barbay Csaba Styling: Haberland-Isai Anita Stylist asszisztens: Földi Fanni Szöveg: Rózsa Ági

 

A jól felszerelt utazós neszesszer és strandtáska elengedhetetlen ahhoz, hogy a bőrünk biztonságban legyen, és ragyogjon a nyaralás alatt – és után. Nem kell sok mindent felpakolni, de néhány alapvető dologra oda kell figyelni, hogy igazán remekül érezhessük magunkat a jól megérdemelt pihenés közben.

1. Maximális védelem

Mindenki alig várja, hogy végre strandolhasson, napozhasson, élvezhesse a bőrét simogató napsugarakat. De ha óvatlanok vagyunk, már nagyon rövid idő elteltével komoly leégés keserítheti meg a feltöltődésre szánt órákat. Főképp az első napokban kell odafigyelni a fokozatosságra, és magas faktorszámú fényvédőt választani. Tévhit, hogy SPF50-nel nem fogunk lebarnulni – a bőrünk ilyenkor is barnul, de lassabban, biztonságosabban és tartósabban. És ha már hozzászokott a naphoz, kapott egy bronzos alapszínt, válthatunk a kicsit alacsonyabb faktorszámra, de a hosszas napozást (főleg a déli órákban) továbbra is kerüljük.

2. Nyugtató ápolás

Ha az intelmek ellenére többet tartózkodtunk a napon, mint kellett volna, vagy nem kentük fel elég vastagon a fényvédőt, előfordulhat, hogy estére húzódást, viszketést, pirosságot érzünk legtöbbször az arcunkon, vállunkon, mellkasunkon, karunkon. Jó ötlet a nyaralás idejére vagy akár egész nyárra nyugtató napozás utáni balzsamra cserélni a testápolónkat: csupa olyan összetevőt tartalmaznak ezek a termékek, amelyek jólesően lehűtik a bőrt, és segítenek, hogy megszűnjenek a kellemetlenségek. Ha nemcsak enyhe pirosságot tapasztalunk, hanem erősebb napégést, akkor legyünk kicsit szigorúak magunkkal, és ne menjünk napra, amíg a tünetek nem enyhülnek.

3. Könnyed ragyogás

A precíz, jól fedő smink helyett nyáron általában elég egy kis egységesítés és élénkítés. A színezett hidratáló vagy BB-krém tökéletes választás az alapozó kiváltására: korrigálják a bőrhibákat, mégis megmarad a természetes összhatás. Az izzasztó meleg hatására sem lesz foltos vagy elkenődött a smink, és a bőr számára jótékony összetevőket tartalmaznak. Egy kis bronzosító vagy highlighter pedig bőven elég, hogy üdébbé és élénkebbé tegyük az arcot, a szemhéjat vagy akár a dekoltázst is.

4. Trendi megelőzés

A kozmetikumok mellett elengedhetetlen még egy(-két) csinos napszemüveg, kalap és fehér, hosszú ujjú blúz vagy kendő. Ezek a kiegészítők amellett, hogy öltöztetnek, segítenek megóvni a bőrt nemcsak a napégéstől, hanem a korai öregedéstől is.

Mutatunk néhány praktikus, könnyen használható terméket, amelyek ideális úti társak lehetnek.

1. Napozószérum (olaj-gél) Ziaja 4635 Ft 2. Golden Tan Maximizer After Sun Lotion Lancester – Douglas 13 490 Ft 3. Sun Protection Face and Body Mist Sun Spray SPF30 Douglas Sun 5290 Ft 4. Napozás utáni tej Pupa Milano 5990 Ft 5. Super BB Erborian – Marionnaud 20 900 Ft 6. Napozó spray SPF50+ Ziaja 3340 Ft 7. Ajakápoló SPF50+ The Body Shop 3490 Ft 8. Sunglow Liquid Highlighter Pupa Milano 5220 Ft 9. Barnulást gyorsító spray Ziaja 2045 Ft ENTERIŐR: 10. Szalmakalap Sinsay 1795 Ft 11. Napszemüveg Sinsay 1195 Ft