Mindent bele!

Hol van már az az idő, amikor a hátizsákot csak suliba, túrázáshoz, vagy városnézéshez vetettük be? Ma már mindannyiunk gardróbjában ott a helye!
Összeállította: Molnár Anikó

 

Farmerhez, jogginghoz, tavaszi ruhához… – nincs az az alkalom, amikor ne viselhetnénk. Hál’ az égnek, hiszen a városi hátizsáknál kevés praktikusabb darabja van a divattörténetnek. Nem csupán azért szeretjük, mert szabadon hagyja a kezeinket, hanem azért is, mert sokkal könnyebb benne rendet tartani. Mivel több rekesze, illetve zsebe van, mint egy átlagos kézitáskának, remekül lehet benne szortírozni a dolgainkat. Ráadásul segít feldobni a ruhatárunkat, hiszen játékossá teszi a szettjeinket. Kortól függetlenül szavazhatunk rá, csak pár szabályt kell hozzá betartanunk.

Csak stílusosan!

Hála a rengeteg fazonnak, a sokféle menő dizájnnak, tényleg minden szetthez illeszthető. Akár tűsarkúhoz is, viszont azt azért tartsuk szem előtt, hogy ne legyünk formabontók – épp elég formabontó az, hogy hátizsákot választunk egy elegáns alkalomra. Az egyik fő szabály tehát az, hogy a hátizsákunk stílusában, illetve anyagában passzoljon az aktuális összeállításunkhoz.

Színek szárnyán

A színekkel, a mintákkal viszont bátran játszhatunk. Egy visszafogott árnyalatú ruhát vagy farmeres szettet például nagyon vagánnyá tehetünk egy élénk darabbal, ami akár metálfényű vagy irizáló hatású is lehet.

Ne pakoljuk túl!

Óvatosan válasszunk méretet. Ha megtömjük, elveszíti a formáját, illetve a nagy súly miatt egy idő után el fogja engedni magát a varrásánál. Ha hajlamosak vagyunk arra, hogy túlpakoljuk magunkat, eleve voksoljunk inkább nagyobb méretű fazonra. Sőt, az sem árt, ha van nálunk egy összehajtható vászontáska, amibe tehetjük az esetleges plusz terheinket.

 

Fekete bőr adidas – Playersroom 16 999 Ft, fehér, steppelt Parfois 7995 Ft, fekete, csatos Reserved 9995 Ft, feliratos Pull&Bear 6995 Ft, mintás anyagú Zara 12 995 Ft, Mickey egeres Desigual 30 990 Ft, csíkos Heavy Tools 8990 F, kockás nejlon H&M 5995 Ft