Instára vele!

Ősszel már sorra vettük, merrefele érdemes indulni Budapesten, ha Insta-nyertes képeket készítenénk. Most a nyári célpontok kerülnek sorra.
Írta: Zellei Dóra Fotó: Dreamstime, Getty Images

 

Top 1. – Mint a világ végén: A Füvészkert népszerűsége töretlen. Legtöbben Molnár Ferenc Pál utcai fiúk című regényéből ismerjük. Aki volt már ott, garantáltan visszajár. A botanikus kert ugyanis az elmúlt évtizedekben újjászületett. A tavaszi japán cseresznyefa-virágzás tömegeket vonz, viszont utána is érdemes ellátogatni a kertbe. A régi üvegházak helyén gyönyörű bemutatóház épült, a műemlékvédelem alatt álló pálmaház egyenesen a trópusokat idézi. Ha nincs lehetőségünk messzire utazni, itt tudunk ilyen hangulatot magunk köré varázsolni. Ami ide tökéletes lesz, az a romantikus stílus, elő a fodros, élénk színű ruhával!

 

Top 2. – Mint Sissy: Klasszikus, de egyben modern – és nagyon fővárosi. Az, hogy az Ybl Miklós tervei alapján épült neoreneszánsz Várkert Bazárból csodálatos a kilátás Pestre, már Sissy is tudta. Titkos folyosókon lopódzott le a várból, hogy itt sétálhasson, illetve töltődjön fel. A rekonstrukció során különösen figyeltek arra, hogy a művészet és természet egységben legyen, ezért csodálatos szegleteket találhatunk a fotózásokhoz. Viszont a királylányos szetteket tegyük el máshova, bújjunk csak egyszerű virágos ruhába farmerkabáttal, vagy a farmernadrághoz húzzunk könnyű bézert.

 

Top 3. – Mint a mezőn: Nem véletlenül ilyen páratlan a Széchenyi fürdő épülete: a délkeleti szárnya klasszicista, a többi pedig neoreneszánsz. A fürdőzőknek hagyjuk meg a főbejárat környékét, mi pedig kukkantsunk mögé – a hátterében csodálatos virágmező terül, igaz, mellette kell majd tudni a fotón érvényesülni. Egy gyönyörű fehér lenge ruhával ki fogunk tűnni a háttérből. Ha nem fúj szél, csináljunk – a lebbenő kelme még romantikusabbá teszi majd a látványt.

 

Top 4. – Mint Erdélyben: A Városligetben, a Széchenyi-szigeten található épület legjellemzőbb része valójában koppintás, Hunyadi János és Szilágyi Erzsébet otthonának, az erdélyi vajdahunyadi várnak a mintájára épült. Minden szeglete egy külön kincs, borostyánnal benőtt kapuja olyan, mintha egy történelmi filmből lépett volna el. Játsszuk el előtte a turistát – lenvászon ing, nagy karimájú kalap ideális választás hozzá! Pont jó lesz ez a szett Lugosi Béla szobra mellett is!

 

Top 5. – Mint Ázsiában: Ha a Kelet szerelmesei vagyunk, csodás háttereket találunk a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeumban, illetve annak a kertjében. A híres műgyűjtő kincseit utazásai, illetve a korabeli világkiállításokon vásárolta, halála után gyűjteményéből jött létre a tárlat. Az udvari kiállítás kapuján, ha belépünk olyan, mintha Ázsiába röppennénk. Mehet ide az egzotikus selyem miniruha vagy akár a bővebb selyemnadrág, hozzá való selyemfelsővel.