Farmerkalauz

Megint egy új farmerfazon. És megint…! Nem győzünk eligazodni a választékban? Nem tudjuk, milyen cipőt húzzunk hozzá? Segítünk kijutni a trendútvesztőből.
Összeállította: Molnár Anikó

 

Annyi új farmerszabás jelent meg mostanában, hogy nem győzünk köztük válogatni. Sőt, sokszor, valljuk be, azt sem tudjuk, melyik fazon milyen alkatnak áll jól, illetve milyen cipővel viseljük. Stylistunk, Molnár Anikó segítségével ezt a divatdilemmát próbáljuk feloldani.

1. Farmernadrág Bershka 7995 Ft 2. Törpesarkú cipő Parfois 12 495 Ft 3. Leopárdmintás papucs Zara 7995 Ft 4. Sárga szandál Pull&Bear 12 995 Ft 5. Farmerandrág Zara 9995 Ft 6. Sportcipő Columbia – Dockyard 39 990 Ft 7. Pántos szandál Stradivarius 9995 Ft 8. Platform cipő Deichmann 16 990 Ft 9. Farmernadrág Reserved 8995 Ft 10. Műanyag papucs H&M 34 995 Ft 11. Narancs sportcipő Desigual 34 990 Ft 12. Piros gumiszandál Sprandi – CCC 7495 Ft

Culotte, amihez kell a magasság

„Ez a különleges farmerszabás egyszerre kényelmes, de stílusos, viszont nem mindenkinek áll jól. Hiába bő szárú ugyanis, ezért például előnyös azoknak, akik kicsit kendőznék a formáikat, jóval a boka felett véget ér, így pedig alaposan megkurtítja a lábat. Laposabb sarokkal ajánlom, de csak azoknak, akiknek megvan hozzá a magasságuk is” – mondja Anikó.

Momjeanshez mindent

„Azoknak áll jól, akiknek az alkata klasszikus homokóra – mondja Molnár Anikó. – Az annál erősebbeket kerekíti, az atletikus vonalúak pedig szinte eltűnnek benne… Aki viszont úgy telt, hogy nincs hasa, viszont van dereka, az imádni fogja ezt a fazont, és jól ki is tudja használni majd. Sportcipő, magas talp megy hozzá a mindennapokra, de alkalomra a magas sarkú pántos szandál is tökéletes – nyújtani fogja az alakot, így az alacsonyak is bevethetik.”

Oversized-hoz sportost

„Szinte már olyan, mint egy hosszú szoknya, amihez két dologra van szükség: karcsú derékra és megfelelő magasságra – magyarázza Anikó. – Teljesen más összhatást ad, attól függően, hogy milyen lábbelivel húzzuk fel. Viszont arra érdemes törekedni, hogy lapos maradjon a talp – akár papucs, akár edzőcipő, akár szandál a választás tárgya. Felvehetjük hozzá a most futó, legmenőbb, sportos darabokat!”

1. Farmernadrág C&A 19 995 Ft 2. Díszes szandál Deichmann 8990 Ft 3. Telitalpú szandál Parfois 12 495 Ft 4. Láncos, törpesarkú szandál Jenny Fairy – CCC 12 995 Ft 5. Farmernadrág Levi’s 43 990 Ft 6. Szegecses klumpa Mango 23 995 Ft 7. Barna pántos papucs Heavy Tools 12 990 Ft 8. Nyári bokacsizma Reserved 17 995 Ft 9. Farmernadrág Mango 9995 Ft 10. Sárga szandál Pull&Bear 8995 Ft 11. Fekete papucs Vagabond – Office Shoes 33 990 Ft 12. Arany félcipő Ecco 52 995 Ft

Skinnyhez magas sarkot

„A szűk szabás semmit nem bíz a képzeletre, hiszen teljesen hűen követi az alakot – figyelmeztet Anikó. – Viszont egyáltalán nem igaz az, hogy a skinny fazon emiatt csak a vékonyaknak áll jól. Egy hosszabb felsővel a kerekdedebbek is viselhetik, csak húzzannak hozzá magas sarkút, hogy még magasabbnak tűnjenek.”

Trapézhoz lapost

„A hippikorszak kedvence reneszánszát éli. Azoknak áll jól, akiknek egyébként nincs sok takargatnivalójuk, ugyanis a magasított derék, illetve a térdig szűk, aztán a boka irányába bővülő szabás pont, hogy a vonalakra tereli a pillantást – tanácsolja a stylist. – Korábban magas sarokhoz hordták leginkább, most pont a lapos talppal és a szögletes, úgynevezett blokk sarokhoz passzol.”

Bővülő szár

„Az A-fazon optikailag keskenyíti a csípőt, illetve magasabbnak láttat minket – csak vegyünk hozzá karcsúsított felsőt – tanácsolja a stylist. – Cipőhöz pedig nagyon hálás választás, hiszen szereti a laposat, a platformot, illetve a magas sarkot is, igaz, utóbbi esetében a tömbsarkot igényli.”