Dobó Ágiék is jártak a Szeretetpostán

Az ÁRKÁD Szeretetpostáján van ám sürgés-forgás! Kicsik és nagyok lelkesen dobják be a kívánságaikat. Sőt, akár ismerős tekintetekkel is találkozhatunk!
Fotó: Zsólyomi Norbert Styling: Sági Ildikó Smink: Kutasi Mariann Haj: Lukács Mátyás

 

ÁGI: Ruha Reserved 14 995 Ft, pulóver Comma – Van Graaf 25 990 Ft, válltáska Calvin Klein –Van Graaf 25 990 Ft, csizma Mango 19 995 Ft CSABA: Garbó Springfield 11 995 Ft, zakó Finshley&Harding – Van Graaf 49 990 Ft, farmernadrág G-Star Raw – Van Graaf 39 990 Ft, bokacsizma Gant – Salamander 59 990 Ft BENEDIKT: Kockás ing United Colors of Benetton 10 490 Ft, bakancs Bama – Reno 15 990 Ft NATANIEL: Pulóver Zara 6995 Ft, farmenadrág C&A 5995 Ft/2 db, bakancs Zara 8995 Ft

Hogy milyen karácsonyról álmodik Dobó Ági? Pont olyanról, mint a tavalyi… Amikor szeretteivel együtt, békésen, egészségben ünnepelt. Kisfiai viszont még hozzátettek pár tételt a listához, és a levelet fel is adták az ÁRKÁD Szeretetpostáján a Mikulásnak és a manóinak.

„Nekem a karácsony már hosszú évek óta nem arról szól első sorban, hogy mi kerül az asztalra vagy a fa alá – meséli Ági. – Sokkal inkább a gyertyafényes, fenyőillatú bekuckózásról, amikor minden és mindenki végre lelassul, átszellemül, engem pedig körbevesznek a szeretteim. Az, hogy idén milyen felállásban fogunk ünnepelni, majd eldönti az élet… De ha az én álmom valóra válhatna, akkor úgy, mint minden évben, olyan batyus bulisan. Anyukámék hoznák a halászlevet, anyósomék a bejglit, mi pedig a tesómmal készítenénk együtt valami egyszerű, de finom főételt. Ajándékot nálunk már régóta csak a gyerekek kapnak, de érdekes módon idén most ők sem álltak elő értelmetlen ötletekkel. Biztosan ők is érzik, hogy ez a karácsony másmilyen lesz. Tudom, hogy a nagyobbik fiam, Beni egy zongorára vágyik. Idén kezdett el a suliban zongorázni, amire nemcsak mi vagyunk büszkék, de ő maga is. A kis szintetizátorán minket is lelkesen tanítgat a kotta és a billentyűk rejtelmeire. Megbeszéltük vele: ha ez a lelkesedése tartós lesz, előbb-utóbb meg fogja kapni a zongorát. A kisebbik fiunknak, Natanielnek kiskora óta könnyű örömet szerezni. A bátyja a mindene, őt bálványozza, neki nincs nagyobb érték annál, mintha megörököl tőle bármit, legyen az ruha vagy játék. Most Super Mario legóra vágyik.”

CSABA: Garbó Finshley&Harding – Van Graaf 27 990 Ft, szövetnadrág Finshley&Harding – Van Graaf 23 990 Ft, sportcipő Hugo Boss – Salamander 109 990 Ft NATANIEL: Pulóver C&A 2995 Ft, farmernadrág Zara 5595 Ft, sportcipő Skechers 14 990 Ft

Ági bevallja, idén ő maga is másképp készül az ünnepre. Érzékenyebben, empatikusabban.

„Nálunk már hosszú évek óta hagyomány, hogy a gyerekek kinőtt ruháit, megunt játékait szegényebb sorsú családoknak adjuk. Az anyósomék tőzsgyökeres maglódiak, ismerik a környéken lakókat, általuk mindig olyan helyre jutottak el ezek a kisebb-nagyobb apróságok, ahol biztosan hasznát vették. Idén viszont jóval több minden gyűlt össze… Mivel sokat vagyunk otthon, több időm marad a háztartásra, hetek óta pakolom, rendszerezem a házat. A gyerekek szobája sem maradt ki a sorból, öt kartondoboznyi játékot szanáltam ki. Van közte minden, a rajtunk maradt bébijátékoktól olyan társasokig, melyek nem lettek a kedvenceik. Gondoltam egyet, a helyi közösségi oldalon felhívást tettem közzé, hogy várom a rászorulók jelentkezését. Sokan írtak, voltak olyanok is, akik másokat ajánlottak. Felvettem sok családdal a kapcsolatot, megkérdeztem őket, milyen korúak és neműek a gyerekek, és most épp azon vagyok, hogy összeállítsam nekik a személyre szóló kis csomagunkat.”

Majd hozzáteszi: számára is ez egy tanulási folyamat, hiszen mindig is gyűjtögető típus volt.

„Nehezen válok meg dolgoktól, pedig néha igenis megéri rendet rakni – hiszen az a lelkünkre is hatással van. Próbálom ezt a gyerekekkel is megértetni, akik először persze nehezen akartak lemondani ezekről a régi játékokról. Mindig jöttek vissza a dobozokhoz mazsolázni… De addig mondtam nekik, míg meg nem értették: amivel nem játszol két hónapja, azt add tovább, hiszen ami neked egy megunt darab a sok között, másnak lehet, hogy az az egyetlen lesz. Hozzáteszem, én magam is megdöbbentem, mennyi játékot halmoztunk fel az elmúlt években. Mindig azt hittem, hogy tudatosan vásárolok, de most rájöttem: mindig csak megideologizáltam, miért van szükségünk ennyi mindenre. Mert az egyik készséget fejleszt, a másik angolt tanít, a harmadik… Felesleges volt. Meg is fogadtam: nem azért szabadítottunk fel egy csomó helyet, hogy most újra megtöltsük. Sokkal inkább azért tettem, hogy megbecsüljük azt, amink van.”

ÁGI: Garbó Springfield 9995 Ft, farmernadrág GAS 35 900 Ft, blézer Zara 19 995 Ft, válltáska Gino Rossi – CCC 21 500 Ft, bokacsizma Gino Rossi – CCC 32 500 Ft BENEDIKT: Pulóver C&A 2995 Ft, farmernadrág C&A 6995 Ft, cipő Converse 22 990 Ft

 

Váltsuk valóra a csodát!

Mindannyian álmodoztunk már egy olyan karácsonyról, amikor minden kívánságunk teljesül. Az ÁRKÁD Mikulása és a manói segítenek abban, hogy a képzeletnek 2020-ban semmi se szabjon határt! A Szeretetposta-pontokon december 20-áig várják a nekik címzett leveleket, és a legszebbek írói közül pedig kiválasztanak négy kisgyermeket és négy felnőttet, akiknek az idei karácsonyi álmát valóra váltják. Egyetlen kitétel van: csak és kizárólag az ÁRKÁD által előre nyomtatott levélpapírra írt kívánságokat fogadják el, melyeket az ÁRKÁD Manóműhelyek egyikében lehet kérni.