DIY-tipp: Rendezzük a dolgainkat!

Régóta keressük az ideális iratrendezőt, de egyik sem nyerte el a tetszésünket? Akkor itt az ideje, hogy elkészítsük azt, a saját ízlésünk szerint!
Összeállította: Brandt Diána

 

Még mindig sokat vagyunk otthon, így a dolgaink is egyre szertelenebbül hevernek? A tavaszi nagytakarítást akár az íróasztalunkon is kezdhetjük. Amire szükségünk lesz hozzá:

– egy vágódeszka vagy egy maradék darab rétegelt lemez,
– egy szalvétatartó,
– színes kartonok,
– egy képkeret,
– iratcsipeszek,
– ragasztópisztoly,
– egy kiürült konzervdoboz, elmosva, belső éle kivágva,
– fagolyók különböző méretben,
– ceruza, olló, vonalzó

Első lépés:

A szalvétatartót fektessük rá az egyik színes, mintás karton hátoldalára, rajzoljuk körbe, majd vágjuk ki a mintát.

Második lépés: 

Ragasztópisztoly segítségével ragasszuk fel a mintás kartont a szalvétatartó elejére!

Harmadik lépés:

Mérjük le a konzervdoboz magasságát, majd egy annál 1-2 mm-rel kisebb magasságú és kimatekozott hosszúságú téglalapot vágjunk ki egy másik színes kartonból! Egy kis segítség: a konzervdoboz kerületét gyorsan úgy tudjuk kiszámolni, hogy megmérjük az átmérőjét, és azt megszorozzuk 3,14-gyel. Az így kapott eredményre hagyjunk rá 1 cm-t, hogy szépen egymásra tudjuk hajtani a konzervdoboz palástjának kartonját! (IMG_3396, 3400

Negyedik lépés:

Ragasztópisztollyal ragasszuk fel a konzervdobozra a kivágott karton csíkot! (IMG_3403, 3405)

Ötödik lépés:

Állítsuk össze a rendezőt! Kartonból kivágott csíkkal vagy csíkokkal dekoráljuk, majd ragasszuk fel a tartókat! A szalvétatartót, majd a konzervdobozt is!

Hatodik lépés:

A képkeretbe keressünk egy inspiráló feliratot, majd ragasszuk fel a képkeretet is. A képkeretre tegyünk egy iratcsipeszt, melyre az összeírt feladatainkat tűzhetjük ki!

Utolsó lépés:

Ragasszuk fel a fagolyókat, melyek kisebb irattömböket, cetliket tartanak majd a helyükön. Végül, nincs más hátra, mint hogy birtokba vegyük az új rendezőnket, és élvezzük a rendet!