DIY: Mandzsettát a pohárra!

Már jólesik egy meleg itallal indulni otthonról? Brandt Diána DIY-blogger megmutatja, hogyan készül az egyedi pohármandzsetta.
Összeállította: Brandt Diána

 

Amire szükséged lesz: Egy régi, akár gyerek kötött pulcsi, amit nem szeretnétek már hordani, egy régi harisnya, maradék textilfilc darabok, egy olló és egy ragasztópisztoly.

Első lépés: Terítsd ki a harisnyát magad előtt, simítsd le simára, és vágj le belőle egy kb. 15 cm hosszú darabot.

Második lépés: A pulcsit is vedd magad elé, és hogy keveset kelljen bíbelődni a méretezéssel, az ujjából dolgozz, vágj le egy kb. 8 cm hosszú darabot!

Harmadik lépés: Húzd egymásra a harisnyadarabot és a pulcsidarabot, rendezgesd el őket egymáson – ehhez egy papírpoharat is használhatsz segítségként!

Negyedik lépés: Vágj különböző szélességű darabokat a harisnyából és a pulcsi ujjából, így többféle pohármandzsettát is készíthetsz. Játssz a csíkokkal, ahogy neked tetszik!

Ötödik lépés: Amikor készen vannak az alapok, jöhetnek a díszek! Maradék textilfilc csíkokból vágj ki apró leveleket! A levelek lehetnek kerekdedek, hosszúkásak, csúcsosak, a forma csak tőled függ!

Hatodik lépés: Egy újabb textilfilc csíkból készíts virágot úgy, hogy előbb félbehajtod a csíkot, majd ollóval óvatosan a hajtás mentén 2-3 mm-enként pici bevágást ejtesz!

Hetedik lépés: Csavard fel a bevágott csíkot, és közben pár helyen rögzítsd a tekerést ragasztópisztollyal! Ügyelj arra, hogy a ragasztópisztolyból kijövő ragasztó nagyon forró, légy óvatos!

Nyolcadik lépés: Rendezd el a leveleket az egyik kész mandzsettán, rögzítsd ragasztópisztollyal, majd tedd a közepére a kész virágot is!

Kilencedik lépés: A következő dekorációs ötlethez szintén vágj ki leveleket, majd 2 hosszúkás háromszögből készíts őszitermés-formát. Ehhez a háromszögeket csavard fel a szélesebb oldalától kezdve a csúcsáig. A leveleket is, és a termésformákat is ragasztópisztollyal rögzítsd! (IMG_5317, 5320)

Tizedik lépés: A harmadik dekoráció egy szirmos virág lesz, melyet egy textilfilc csíkból tudsz elkészíteni úgy, hogy fodrosra vágod a csíkot, és feltekered úgy, hogy közben a szirmokat kifelé hajlítod. A végén ezt is rögzítsd ragasztópisztollyal a mandzsettára!

Egyszerre tehát három típusú pohármandzsettát készítettél, így most már nincs más hátra, mint minden nap kiválasztani, melyiket is viszed magaddal kedvenc kávés- vagy teáspoharad díszeként!