Csodatévő rituálék

Kipróbálnánk valami olyan újdonságot, ami tényleg csodát tesz a bőrünkkel? Ha ezt a két rituálét beiktatjuk a beauty-programunkba, garantált lesz a hatás!
Összeállította: Balogh Edina Blanka

 

Rollerre fel!

Biztos egyre több helyen találkoztunk különböző arcrollerekkel, masszírozókkal, főleg rózsakvarcból készült változatokkal. De lehet, eddig csak legyintettünk, hogy nincs szükségünk ilyen felesleges eszközökre a szépítkezésnél. Pedig nem véletlenül lettek az elmúlt időszak hatalmas kedvencei – tényleg hatékonyak. Méghozzá azért, mert javítják a különböző krémek, szérumok hatásfokát, amiket használunk, feszesebbé és élénkebbé varázsolják a bőrünket, javítják a vérkeringést, és még a szem alatti duzzanatokat is eltüntetik.

 

Hogyan kell őket használni?

– Mielőtt bevetnénk a rollert, alaposan tisztítsuk meg a bőrünket.

– Önmagában is használhatjuk, de a legjobb, ha valamilyen krémet, olajat vagy szérumot felviszünk előtte, mert így még jobban kifejtik a hatásukat.

– Gyengéd és lassú, de határozott mozdulatokkal dolgozzunk: az állvonaltól kifelé és felfelé görgessük, a szem alatt kifelé irányuló mozdulatokkal, a homloknál pedig felfelé irányítsuk.

– Használat után alaposan öblítsük el, hogy ne maradjanak rajta szennyeződések, és törölgessük szárazra, így tegyük el a következő alkalomra.

 

1. Rózsakvarc arcmasszírozó roller Ebelin – DM 4999 Ft 2. Oils of Life revitalizáló arcroller The Body Shop 6490 Ft 3. Görgős arcroller The Body Shop 2590 Ft 4. Rózsakvarc arcroller CV – Müller 3690 Ft (az ár tájékoztató jellegű, akciós időszakonként eltérhet)

 

 

Hámlasztás indul!

Folyton belebotlunk abba a szépségtippbe, hogy mennyire fontos a rendszeres hámlasztás. Ha eddig tartottunk tőle, mert féltünk a hatásától, most érdemes kipróbálni! A szemcsés radírok úgynevezett fizikai hámlasztók, és szinte lecsiszolják az elhalt hámsejteket, míg a kémiai hámlasztók az egészséges sejtekről való leválásukat gyorsítják fel. Vagyis abban segítenek, hogy a bőrünk gyorsabban megújuljon, tündöklőbb legyen, és különböző bőrproblémákkal is segít felvenni a harcot, mint az aknék, foltok vagy éppen ráncok.

 

Hogyan kell őket használni?

– Ha még most ismerkedünk a hámlasztással, keressünk nagyon gyengéd verziókat, például géleket, tonikokat vagy maszkokat. Ezek olyan kis százalékban tartalmaznak hámlasztó hatású összetevőket, hogy akár naponta is bevethetjük őket.

– A kémiai hámlasztók között találhatunk AHA, BHA vagy PHA savas összetevőket, és mindegyik más problémára hat.

– Ezeknél kezdjünk olyannal, ami alacsony koncentrációjú, és nézzük meg, hogyan reagál rá a bőrünk. Ha minden rendben, válthatunk egyre magasabb koncentrációra.

– Hámlasztás után lényeges a megfelelő hidratálás, és mivel fényérzékenyítő hatásúak, így másnap elengedhetetlen a fényvédő használata.

 

1. Habzó tisztító glikolsavval Mario Badescu – Douglas 6490 Ft 2. Hámlasztó maszk CV – Müller 875 Ft (az ár tájékoztató jellegű, akciós időszakonként eltérhet) 3. Hámlasztó tonik AHA&BHA Derma Cosmetics – Douglas 12 990 Ft 4. Tengeri alga enzimes hámlasztó Ziaja 1295 Ft 5. Drops of Youth hámlasztó gél The Body Shop 6990 Ft