Csodasminkek 6 lépésben

Ugyan az idei ünneplés visszafogottabb lesz, mint ahogyan azt megszokhattuk, de ez nem jelenti azt, hogy a szép sminkekről le kellene mondanunk.
Összeállította: Balogh Edina Blanka

 

Kétféle sminket mutatunk, egy kicsit visszafogottabb és némileg merészebb verziót, de mindkettő villámgyorsan és egyszerűen elkészíthető.

Édes kísértés

1. lépés: Kezdjünk egy könnyed fedésű alapozóval, ami szinte az arcunkra simul és ragyogást biztosít.

2. lépés: A pilláinkat tegyük látványosabbá egy ívelő spirál segítségével. Elég, ha egy rétegben visszük fel.

3. lépés: Ebben a szezonban úgyis mindent beleng az édességek illata, akár a szemhéjunkra is kerülhet olyan szemhéjpúder, ami a csokoládét idézi!

4. lépés: A csokoládés színekhez jól illik a bronzosító, ezért pirosító helyett ezzel emeljük ki az arccsontunkat.

5. lépés: Mivel a smink többi része elég natúr és visszafogott, így az ajkainkra jöhet egy élénkebb árnyalat, például egy bogyós gyümölcsöket idéző tónus.

6. lépés: Ha már ünnep, akkor koronázzuk meg a makeupunkat némi csillámmal: tegyünk egy keveset a kulcscsontunkra vagy a vállainkra, esetleg a karunkra, és adjuk át magunkat a hangulatnak!

1. Ragyogást adó alapozó Douglas Make Up 4900 Ft 2. Stylezone color&style ívelő szempillaspirál s.he – DM 1499 Ft 3. Zero Calorie Chocolate csokoládé illatú szemhéjpúder paletta Pupa Milano 6590 Ft 4. Baked-To-Last bronzosító The Body Shop 5890 Ft 5. Rouge Baises ápoló ajakrúzs Yves Rocher 2990 Ft 6. My Sparkling Powder csillámpúder Marionnaud 3900 Ft

 

Szilveszteri szikrázás

1. lépés: Hidratálás után használjunk olyan alapozót, ami ugyan mattítja a bőrt, de mégis selymes fényt ad neki.

2. lépés: Ennél a sminknél lehetnek karakteresebbek a pillák, szóval jöhet egy dúsító hatású spirál, amit akár két rétegben is felvihetünk.

3. lépés: Ne féljünk a merészebb színektől: most nagyon divatos a lila vagy a sötétrózsaszín a szemre, főleg, ha metálos festék kerül a szemhéjra.

4. lépés: Az arc almácskáit emeljük ki egy üde pirosítóval.

5. lépés: Jöhet egy igéző highlighter, amit egy profi ecsettel oszlassunk el, tehetünk belőle egy keveset a szemöldök alatti csontra, sőt akár az ajkak felső ívére is.

6. lépés: Nem baj, ha a szemünk erőteljesebb, a szánk is lehet az, válasszunk egy merész árnyalatú, matt rúzst, és zsebeljük be a bókokat!

1. Stylezone color&style selymes matt alapozó s.he – DM 1499 Ft 2. Feel Stronger dúsító szempillaspirál Yves Rocher 4890 Ft 3. Sparkling Attitude fémes szemhéjfesték Pupa Milano 3690 Ft 4. Shimmer Waves pirosító The Body Shop 6790 Ft 5. Smink szett (highlighter és ecset) Douglas 6890 Ft 6. My Glamourous Matte szájfény szett Marionnaud 3900 Ft