Bolygóvédő shopping

Szívesen tennénk a bolygónk jövőjéért? Akár a szépségápolási termékek vásárlásakor is lehetünk környezettudatosak!
Fotó: Barbay Csaba Styling: Balogh Edina Blanka

 

Az ÁRKÁD Budapestben egyre több olyan szépségápolási márkával találkozunk, ahol nagy figyelmet fordítanak arra, hogy olyan termékekkel rukkoljanak elő, amelyekkel óvhatjuk a környezetünket. Többféle megoldással találkozhatunk, például…

…csomagolásmentes kincsekkel

Ne ijedjünk meg, ha a „pucér” jelzővel találkozunk, ami arra utal, hogy csomagolásmentes termékkel van dolgunk. De a szilárd formulák is egyre népszerűbbek, amik közül főleg samponokat találunk, de akár egy arc- vagy testápoló is lehet ilyen állagú. Lényegük, hogy minél kevesebb felesleges flakont és tégelyt kelljen felhalmoznunk a fürdőszobában.

…koncentrált bevetéssel

Az egyik legújabb trendet a koncentrátumok jelentik, amiknek az a lényege, hogy sokkal kevesebb mennyiség is elég egy-egy használat alkalmából, mint egy megszokott termékből, például egy tusfürdőből. Így tovább kitart a kedvencünk, és nem terheljük a rengeteg kidobott szeméttel a környezetet. Ráadásul a flakonjuk is úgy van megtervezve, hogy kevesebb műanyagot tartalmazzon.

…minimális ökolábnyommal

Ez is az innovációk közé tartozik, és érdemes figyelni az olyan termékeket, amelyek környezetsemlegesek, vagyis kompenzálják a káros környezeti hatásokat. De akár olyannal is találkozhatunk, hogy egy-egy kozmetikum megvásárlása után például elültetnek egy fát, vagy egyéb jótékony célra fordítják a bevételt.

…vegán alapanyagokkal

Ma már nemcsak arra ügyelnek a gyártók, hogy állatkísérlet-mentesek legyenek a kozmetikumok, hanem arra is, hogy semmiféle állati eredetű összetevőt ne tartalmazzanak. Így biztosak lehetünk benne, hogy szuperhatékony, természetes alapanyagokkal van dolgunk, amelyek a bőrünkkel is kíméletesek.

1. Tisztító frissesség szilárd sampon L’Occitane 4150 Ft (csomagolásmentes megoldás, 100%-ban természetes eredetű összetevők) 2. Avokádós testvaj The Body Shop 5990 Ft (100% vegán, újrahasznosítható csomagolásban) 3. Tusfürdő-koncentrátum Yves Rocher 1290 Ft (100%-ban növényi eredetű, újrahasznosítható flakon, biológiailag könnyen lebomló formula, minden flakon megvásárlásakor elültetnek egy fát, 50%-kal alacsonyabb műanyag-felhasználás, 50%-kal kevesebb üvegházhatású gáz) 4. Vegan Desserts chia és goji testpudding Marionnaud 1900 Ft (100% vegán, 98,5%-ban természetes eredetű összetevő) 5. Aloe Bamboo pucér arctisztító Lush 3090 Ft (csomagolásmentes megoldás, vegán és friss összetevőkből álló termék) 6. Tusfürdő gél ribizlikivonattal Ziaja 1269 Ft (vegán, 95%-ban természetes eredetű összetevővel, könnyen öblíthető formulája minimalizálja a vízfogyasztást) 7. Ragyogó szépség szilárd sampon Yves Rocher 1890 Ft (csomagolásmentes megoldás, természetes növényi összetevők) 8. Pro Climate 24H arcápoló krém DM 599 Ft 9. Pro Climate tusfürdő-koncentrátum DM 899 Ft (mindkét termék kompenzálja az el nem kerülhető környezeti hatásokat – a  CO2-kibocsátást, az a savasodást, az ózonréteg elvékonyodását) ENTERIŐR: mini bevásárlókosár és -kocsi Tiger 1500 Ft és 2000 Ft