Az őszi hajkorona titka

Nincs szebb, mint az aranyló fényben megcsillanó frizura. Ám ahhoz, hogy ősszel tökéletes tincsekkel tündökölhessünk, nem árt némi extra odafigyelés.
Összeállította: Balogh Edina Blanka

 

Keltsük életre!

Ugyan ez sokunk kedvenc évszaka, de sajnos az egyre gyakrabban szemerkélő vagy éppen zuhogó eső még a rajongóknak sem a favoritja. Pláne, hogy ilyenkor a frizuránk is könnyebben összeeshet, lelapulhat. Ez ellen a legjobb, ha olyan hajápolókat vetünk be, amelyek tartást adnak, dúsítanak, de mégsem nehezítik el a tincseket.

Táplálás a maximumon

A hajunknak minden évszakban szüksége van a megfelelő hidratálásra. Csak míg nyáron a könnyedebb, gélesebb textúrákat kerestük, most jöhetnek a tápanyagokban gazdag, mélyen tápláló balzsamok, maszkok, amelyek új életet lehelnek a szálakba. Vagy éppen a könnyen használható szilárd samponok, amelyekben koncentráltan vannak az összetevők.

Őszi szikra

A szálakat nemcsak a napfény és a hőség tudja igénybe venni, hanem a fűtött helyiségek, a több szárítás, formázás, az eső és a szél is. Nem csoda, hogy ilyenkor a tincseink könnyebben kiszáradnak, fakóvá válnak. Használjunk ragyogást adó balzsamokat, permeteket, hogy visszatérjen a megszokott szikra!

A tő a kérdés

Ebben az évszakban kezd egyre hűvösebbre fordulni az idő, emiatt a fejbőrön is az erek jobban igénybe vannak véve, összehúzódnak, így csökken a hajhagymák oxigénnel való ellátottsága. Éppen ezért érdemes speciális, kifejezetten erre a területre való, fejbőrélénkítő termékeket bevetni.

Száraz tények

Ősszel gyakrabban tapasztalhatjuk, hogy hamarabb válik zsírossá a hajunk, mint ahogy azt megszoktuk. Ugyanis, ha a hidegről belépünk a fűtött szobába, vagy éppen fordítva, arra a hajhagymák fokozott faggyútermeléssel válaszolnak. Ráadásul, ha előkerülnek a sapkák, az csak ront a helyzeten. A szárazsamponok erre tökéletesek, főleg a könnyen használható permet változatok.

 

1. NEW szilárd sampon fejbőrélénkítő hatással Lush 2990 Ft 2. Kasmír és amarántolaj hajpakolás Ziaja 1355 Ft 3. Moringa ragyogásfokozó hajpermet The Body Shop 5890 Ft 4. Szárazsampon permet L’Occitane 5990 Ft 5. Tápláló szilárd sampon Yves Rocher 1890 Ft 6. Arganicare ultratápláló hajmaszk Douglas 6100 Ft