Adventi DIY

Ha unjuk már a szokásos adventi koszorút, mutatunk egy újhullámos, tálcán kínált verziót.
Összeállította: Brandt Diána

 

Ha gyűjtünk pár zöld ágat, és beszerzünk négy gyertyát, igazából már meg is vagyunk az előkészülettel. A következő, igazán környezettudatos dizájn összeállításához ugyanis pár, otthon biztosan heverő apróságra van csak szükségünk ahhoz, hogy adventi hangulatot varázsoljunk. Amire szükségünk tehát lesz:

– 4 pici pohár vagy mécsestartó
– száraz oázis
– 4 hosszú gyertya
– tuja, fenyő vagy bármilyen szép örökzöld ág
– szalag
– fehér és natúr karton, toll
– ragasztópisztoly, olló

 

Első lépés:

Egy régi, vagy virág- vagy kreatívboltban kapható száraz oázisból akkora darabokat vágunk, melyek pont a mécsestartónk vagy a poharunk aljába passzolnak.

Második lépés:

Szúrjuk bele erősen a gyertyát egy határozott mozdulattal az oázisba, majd csúsztassuk a mécsestartó vagy pohár aljára!

Harmadik lépés:

Vágjunk kisebb, nagyjából egyforma nagyságú ágacskákat az örökzöld águnkból!

Negyedik lépés:

Az ágacskákat egyesével szúrjuk be az oázis és a mécsestartó fala közé!

Ötödik lépés:

Vágjunk egy darab, a gyertyánk színével harmonizáló szalagot, és azt ragasztópisztoly segítségével ragasszuk fel a mécsestartó külső részére!

Hatodik lépés:

Most 2-3 cm átmérőjű köröket vágjunk a natúr és fehér kartonokból, ragasszuk őket egymásra, írjuk rá a számokat, majd ragasszuk fel a mécsestartón lévő szalagra!

Most már nincs is más dolgunk, mint háromszor megismételni az eddigieket, majd dizájnosan elhelyezni az elkészült poharakat. Tehetjük akár tálcára is őket, ha ragaszkodunk a körformához. Az autentikus hangulat kedvéért öleljük körbe egyéb karácsonyi kellékekkel: hógömbbel, karácsonyfadíszekkel, beltéri, finom LED-égősorral. De akár magunktól, fa pálcikákból is ragaszthatunk csillagformát, és köré rendezhetjük a gyertyákat. Amit viszont ne feledjünk: az adventi gyertyákat csak felügyelet mellett gyújtsuk meg, és ne hagyjuk magában égni!