A top 5 őszi Insta-nyertes fotóhelyszín

Olyan célpontot keresel, ahol álomba illő Insta-posztot gyárthatsz, mégsem kell hozzá messzire menned? Mutatjuk a főváros kedvenc helyszíneit, új szemszögből.
Összeállította: Balogh Edina Blanka Fotó: Dreamstime

 

Budapest legszebb sétaútja – nem véletlenül érdemelte ki ezt az elnevezést a budai Várban található fasor, hiszen lenyűgöző, ahogy az út két oldalán sorakozó fák lombja szinte alagútként borul össze. Míg tavasszal rózsaszínben pompázik a tömött virágú cseresznyefák miatt, addig hamarosan az aranyló színek ejtenek rabul. Válasszátok a kora reggeli órákat, mert az az igazi, ahogy a fény átszűrődik a leveleken. Na és jöhetnek a fényes anyagok, mint a szatén vagy a selyem, esetleg egy csillogó szállal átszőtt pulóver, mert csodásan mutat, ahogy megcsillan rajta a napsugár.

 

A budai Vár nemcsak a sétányt rejti, hanem megannyi izgalmas szeglete van, és lehet, hogy elsőre a Halászbástya is szinte már klisének tűnik, de hidd el, egy jól megválasztott szögből egészen varázslatos fotót lőhetsz. Mindenképp egy romantikus, őszies színekben pompázó maxiruhát válassz, hogy a libbenő anyag miatt olyan legyen a végeredmény, mintha egy hercegkisasszony sétálna a várban.

 

Gyerekkorodban jártál utoljára a Vasúttörténeti Parkban? Ideje újra felkeresned ezt a menő helyszínt, ám nemcsak a különleges vonatok és szerelvények miatt. A park egyik szegletében lapul néhány retró autócsoda is, amik tökéletes alapot adnak egy szuper fotóhoz. Válassz egy menő kalapot ruhával, vagy éppen egy sikkes blézert ceruzaszoknyával, és kezdődhet az Insta-időutazás!

 

Még szerencse, hogy az üzletek most tele vannak japán hatású kimonókkal, állógalléros blúzokkal és keleties motívumú darabokkal. Ha ezeket az egzotikus szetteket a Margitszigeten örökíted meg, a Japánkertben, garantáltan ömlenek majd a lájkok! Ősszel az ott található növényzet színpompás árnyalatai ugyanis csak úgy vibrálnak!

 

Fogadjunk, hogy elsőre neked sem ugrik be, hol is lehet a Corvin tér, pedig elég központi helyen: a Fő utca mellett. Amennyire aprócska ez a középkori hangulatú szeglet, annyi tökéletes helyszínt találsz majd egy-egy fotóhoz. Mit szólnál egy kicsit rejtélyes beállításhoz például ballonkabátban vagy egy elegáns szövetkabátban?