2021-es őszi trend, ahogyan a Personalshopper látja

„Vásárláskor ne egy-egy darabban, hanem teljes szettekben gondolkodjunk. Vegyük előre végig, mit mivel fogunk kombinálni” – tanácsolja Császári Zita/Zipy.
Szöveg: Zellei Dóra Fotó: Zsólyomi Norbert Smink: Gyetvai Viktória Haj: Radván Simon

 

Zita 2004 óta dolgozik stylistként. Mindig is a kedvenc feladatai közé tartozott, amikor megújulásra vágyó magazinolvasók vagy civil interjúalanyok fotózásában segédkezhetett. Ennek köszönheti azt is, hogy időközben Personalshopper, vagyis vásárlást segítő divattanácsadó is lett, hiszen az egyik közös munka szülte a másikat. Akiknek egyszer irányította az átalakulását, azok máskor is megkérték, hogy mutasson nekik irányt a trendek újabb és újabb útvesztőjében, majd ajánlották őt másoknak is…

„A személyi stylingnak van egy lelki oldala, ami engem mindig megérint. Itt nemcsak a szettekről, hanem a személyiségről, illetve az élethelyzetről szól a dolog. Ha rákérdezek a motivációra, mindig kiderül, hogy valaki épp magánéleti válságban van, esetleg felszedett vagy leadott 10 kilót, nem találja a helyét az új alakjával… És itt jön be a divat ereje: mindig bebizonyosodik, hogy egy jól megválasztott összeállítás mennyire sokat jelent, milyen mértékben erősítheti valakinek az önbizalmát… Tényleg segít abban, hogy könnyebben boldoguljunk a mindennapokban!”

Zita épp ezért is mindig ragaszkodik ahhoz, hogy a segítségével lépjenek ki a komfortzónából.

„Annak nincs értelme, hogy olyan klasszikus darabokat szerezzünk be, kéz a kézben, amit eleve is megvásárolt volna az ügyfél. Inkább ugorjunk egy szintet, nézzük meg, mi állna még neki jól, amit magától sosem választana. Hányszor hallottam már azt a klasszikus mondatot: Én ezt magamtól biztosan fel sem próbáltam volna, aztán tessék, ez lesz a kedvenc ruhadarabom…!”

Zita azt mondja: vásárláskor a legfontosabb az, hogy koncepcióban gondolkodjunk.

„Ha veszünk egy-egy menő darabot, aztán otthon rájövünk, hogy semmilyen ruhánkhoz nem megy, akkor nem vagyunk előrébb. Épp ezért nagyon fontos, hogy mindig szettekben gondolkodjunk – kombinálva az új és akár a meglévő, otthoni darabokat. Most megmutatom, hogy ebben az őszi szezonban szerintem mire érdemes benevezni.”

1. szett: Bármi, ami zöld!

„A zöld igazi trendszín lett, most minden árnyalata hódít. Az én kedvencem a legélénkebb, ami az őszi színekkel nagyon jól kombinálható. Ha belecsempésszük az összeállításunkba, akkor nagyon mai lesz az összhatás. Még egy puha zöld pulóver és szakadt farmer kombinációt is különlegessé tehetünk, ha jól választjuk meg hozzá a kiegészítőket. A tűsarkún túl játszhatunk az ékszerekkel is! Hogy megtörjem a kötött felület egyszerűségét, illetve hogy plusz csillogással éljek, ehhez a szetthez három, különböző méretű nyakláncot és két gyűrűt is feltettem. Egyébként most az sem mindegy, mennyire szakadt az a farmer…! Térd tájékon – akár az egyiken, akár mindkettőn – elég egy határozott hasíték.”

Lógós fülbevaló Reserved 1995 Ft, zöld pulóver Boss – Van Graaf 59 990 Ft, körmedálos nyakláncok Mango 6595 Ft és 5595 Ft, láncszemes nyaklánc Parfois 3995 Ft, gyűrű Parfois 2995 Ft/szett, szakadt farmer H&M 9295 Ft, magas sarkú Mango 9995 Ft, bézs crossbody táska Ralph Lauren – Van Graaf 79 990 Ft

2.szett: Matt és fényes kombináció

„A bundás textúrájú anyagok vagy konkrétan a nyírt gyapjúból készült darabok most nagyon mennek – a kényelmet, a lazulást szimbolizáló puhaságát, mattságát csillogó darabokkal ellensúlyozhatjuk. Selyemtop, lakkbakancs, fényes blézer, és máris sokkal izgalmasabb az összhatás!”

Mályva blézer Mango 19 995 Ft, selyemtop Intimissimi 13 990 Ft, fülbevaló charmokkal Pandora 56 300 Ft, farmer Gas 39 900 Ft, fényes bakancs Jenny Fairy – CCC 12 500 Ft, karkötők Pandora 20 500 Ft és 28 900 Ft, bundás textúrájú övtáska Bijou Brigitte 7990 Ft, Erdőzöld notebook HP Pavilion – Notebook.hu 249 900 Ft

3. szett: Combcsizma tömbsarokkal

„Ha új csizmát veszünk, térd fölött érő verziót szerezzünk be, mert most nagyon ki tudjuk használni: egyberuhával, szűk farmerrel és szoknyával is bevethetjük. Ha tömbsarokkal is soknak, vagyis túl szexinek érezzük, „jókislányos” darabokkal érdemes felvenni, például ilyen fehér pulóverrel, fekete szoknyával.”

 

Testszínű body/aláöltöző Sloggi 16 999 Ft, fodros pulóver C&A 8995 Ft, karika fülbevaló Pandora 14 500 Ft, fekete szoknya Zara 6995 Ft, táska L.Credi – Van Graaf 27 990 Ft, bőr combcsizma Lasocki – CCC 29 900 Ft

4. szett: Bőven tökéletes

„Ha bőr hatású nadrág, akkor a szűk szabás helyett válasszunk most inkább boyfriend fazont. Én egy derékrészen passzés, megkötős darabra szavaztam, amit akár tűsarkúval is felhúzhattam volna, de a kényelem jegyében inkább tömbsarkú bokacsizmával tettem. Nyomott mintás, laza póló, oversize ballonkabát – és kész is a stílusosan lezser szett.”

Szürke ballonkabát Sinsay 10 595 Ft, feliratos póló Apriori – Van Graaf 8990 Ft, fülbevaló charmokkal Pandora 56 300 Ft, műbőr nadrág Esprit – Van Graaf 23 990 Ft, bokacsizma Mango 15 995 Ft, crossbody táska Parfois 8995 Ft