Home ajándék ballagás csomagolás diy papír saját kezűleg virág
2019. június 11.

Jön a ballagás? Így csomagold be az ajándékot!

Vinnénk valami pluszt az ajándékba, amit adni szeretnénk, például ballagásra? Akkor mutatunk egy csodaszép csomagolástechnikát.

Egy virág, ami sosem hervad el, amit akár emlékbe is el lehet tenni. A Masni Dekoráció bloggere, Dia lépésről lépésre bemutatja, hogyan is készítsük el.

Alapanyagok:

  • selyempapír
  • csinos szalagok
  • olló
  • vonalzó
  • ceruza és radír
  • vékony kábelkötegelő (villamossági boltban vagy barkácsboltban kapható)
  • ragasztópisztoly
  • kész dobozok, tasakok

1. lépés: Mérjük le az ajándékdobozunk tetejét, hogy körülbelül mekkora virág fér majd el rajta. Ha 10-11 cm-es a dobozkánk, akkor 12-13 cm széles csíkokat vágjunk majd a selyempapírból. Érvényes a doboz–virág mérethelyesség esetén, hogy egy-két centivel szélesebb papírt érdemes vágni, mint a doboz maga, így lesz pont akkora a virág, mint a dobozkánk teteje.

2. lépés: Ha megvan a szélesség, akkor a selyempapírcsíkok hossza nagyjából adott: 20 cm. Viszont, ha 15-16 cm széles a csíkunk, mert olyan nagy a dobozunk, amit díszíteni szeretnénk, akkor vágjunk 24-25 cm hosszú csíkot, hogy a végén arányos legyen a virágunk! Tehát kisebb dobozkákhoz 11 cm széles, 20 cm hosszú papírcsíkokat vágjunk.

3. lépés: Minden virághoz 6 egyforma papírcsíkra lesz szükségünk.

4. lépés: Fektessük a papírcsíkokat egymásra, majd 1-1 centiként hajtsuk meg, mintha legyezőt készítenénk – egyet előre, egyet hátra.

Extra tipp:

Ha különleges virágot szeretnénk, akkor most, hajtás után, kerekítsük le a hajtásvégeket, vagy ahogy a videóban is láthatjuk, cikcakkvágással vágjuk be.

5. lépés: Az összehajtott papírt magunk előtt tartva, középen rögzítsük a hajtást egy kábelkötegelővel. Fontos, hogy ne szorítsuk túl (mert akkor nagyon nehéz lesz széthajtogatni a virágok szirmait), de ne is hagyjuk lazán (mert akkor meg szét fog csúszni a virágunk). Akkor jó, ha egy picit még tudjuk mozgatni a kötegelőt.

6. lépés: Következő lépésben széthajtogatjuk a selyempapír rétegeit. Ez eltart egy darabig, de ne csüggedjünk! A széthajtás végén igazgassuk meg a szirmokat.

7. lépés: Csípjük le a kábelkötelegelő nem kellő végét.

8. lépés: Egy nagyobb ragasztópisztolypöttyel rögzítsük a csomagunk tetején vagy oldalán a kész virágunkat!

Extra tipp:

Ha az egyes rétegeknél különböző színű selyempapírokat használunk, színes virágokat kaphatunk!

9. lépés: A dobozokat, tasakokat tovább díszíthetjük szalagokkal, hogy még különlegesebb csomagolást kapjunk, így ezt a lépést ne hagyjuk ki.